ΝΕΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ; ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΓΙΟΣ;

 Με την παραίτηση του ο Δ. Μπένης και την προσωπική επιλογή του Γ. Τσεγγελίδη, δημιουργήθηκε τελικά η “οικογενειακή”  παράταξη στον Δήμο Ξάνθης στα αχνάρια του πατέρα Μπαντάκ που δήλωνε ότι θα πάρει τον δήμο.

Με… Επικεφαλής τον πλειοψηφών σύμβουλό της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, με πρώην επικεφαλής τον Δ. Μπένη, ο οποίος ναι μεν παραιτήθηκε αλλά είπε ότι θα επανέλθει, αλλά κανένας δεν γνωρίζει αν η οικογένεια Μπαντάκ, δεν θα μετατρέψει στις επόμενες εκλογές, σε μία καθαρά μειονοτική παράταξη, για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του πατέρα να “πάρει” τον δήμο. Άρα,  μάλλον ο Δ. Μπένης δεν χωρά με την επιστροφή του. Σαφώς και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες μεταξύ των δύο ανδρών όμως όλα “παίζονται”.

Τελικά ο  Σιαμπάν Μπαντάκ, συνεχίζει την παράταξη «Συμμετέχω», αφού δεν έγινε ούτε το… 2-2 ανάμεσα στον πρώτο  Στέλιο Γουναρίδη και Γιάννη Τσεγγελίδη ο οποίος  κατά την άτυπη χθεσινή «ψηφοφορία» των τεσσάρων, προτίμησε το «λευκό». Έτσι επικράτησε ο πλειοψηφών, με την στήριξη του νέου Δημοτικού Συμβούλου Μπεκήρ Ογλού Σουά.

Κανένας πλέον δεν μπορεί να προβλέψει αν ο Γ. Τσεγγελίδης – ο οποίος έτσι και αλλιώς λειτουργούσε, κατά δήλωση Μπένη ανεξάρτητα- και ο Σ. Γούναρίδης αν θα μείνουν στην παράταξη ή θα ανεξαρτητοποιηθούν.