ΔΕΝ «ΚΡΕΜΑΣΑ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην XanthiTims.gr ο Δ. Μπένης, πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Ξάνθης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την αιφνίδια, για άλλους όχι, παραίτηση του.

Ο Δ. Μπένης ξεκαθαρίζει ότι δεν “κρέμασε”  την παράταξη του και ότι τα ενεργά μέλη της ήταν ενημερωμένα, ότι αφήνει ανοιχτό το θέμα της ανάμειξης του εκ νέου με την πολιτική όταν οι συνθήκες αλλάξουν και φυσικά ότι θα είναι στο πλευρό της παράταξης του όταν αυτή τον χρειαστεί.

Κατηγορεί τον δήμαρχο για ασυνέπεια και μη παραγωγή πολιτικού έργου με μόνο του  μέλημα την παραμονή του στην «καρέκλα» της εξουσίας.

XanthiTimes.gr: Κύριε Μπένη τι λέτε σε αυτούς που σας κατηγορούν ότι «κρεμάσατε» την παράταξη σας;

Δ. ΜΠΕΝΗΣ: «Όλοι γνωρίζουν ότι είτε είμαι στην συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση, ότι είμαι «διαβασμένος»  και ότι η παρουσία μου  στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι διακοσμητική και δεν παίζω το αμίλητο στρατιωτάκι. Και από την στιγμή που δεν μπορώ να το κάνω αυτό,  τότε αποχωρώ. Άρα ο λόγος που αποχωρώ είναι οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και τίποτε άλλο. Δράκους με παραμύθια θέλουν όλοι, αλλά είναι παραμύθια».

XanthiTimes.gr: Κρεμάσατε την παράταξη σας;

Δ. ΜΠΕΝΗΣ:  «Όχι βέβαια, δεν αιφνιδίασα κανέναν. Η παράταξη που ήταν κοντά μου και πορεύτηκε μαζί μου μέχρι τώρα και κάναμε τα ραντεβού μας και βγήκαμε και τα συζητήσαμε και είναι ενημερωμένη. Τώρα αν κάποιοι εννοούν τον κ. Τσιγγελίδη, ο ίδιος έχει μία αυτόνομη πορεία με δικό του όραμα και δικιά του βλέψη, τότε τι να πω».

XanthiTimes.gr: Μετά την αποχώρηση Θ. Ξυνίδη και Δ. Μπένη και την είσοδο στο Δ. Σ. «νέου αίματος» η εκτίμηση σας ποια είναι,  θα αλλάξει κάτι στην παραγωγή πολιτικού έργου;

Δ. ΜΠΕΝΗΣ: «Όπως γνωρίζεται η δική μου η παράταξη δεν έχει τόσα μέλη όσα του κ. Ξυνίδη και αν θέλετε, αυτή ήταν η αγωνία μου. Στην ουσία, έχω δύο ανθρώπους τον Σ. Γουναρίδη και τον Σαμπάν Μπατάκ, οι οποίοι ήταν και είναι νέοι άνθρωποι και είναι η πρώτη τους φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου η παρουσία τους μέχρι τώρα ήταν αξιοπρεπέστατη. Μετά από 3 χρόνια και λόγο έχουν και γνώση και μπορούν να σταθούν στο δημοτικό συμβούλιο, τώρα προστίθεται άλλος ένας νέος άνθρωπος στην παράταξη ο οποίος είναι εξαίρετος. Ο Στουά  είναι από τον χώρο του αθλητισμού, έχει τελειώσει την ακαδημία, αξιοπρεπέστατος είναι που λέτε το «νέο αίμα», θεωρώ ότι χρειάζεται και όταν έκανα την παράταξη μου,  απώτερος σκοπός μου ήταν να μπει «νέο αίμα» στο Δημοτικό Συμβούλιο».

XanthiTimes.gr: Στο θέμα της παραγωγής πολιτικής;

Δ. ΜΠΕΝΗΣ: «Η παραγωγή πολιτικής έχει δύο άκρες. Η μία που λες φτάνει μέχρι εδώ πάω, αλλά είναι και η άλλη άκρη που κάποιες παλαιοκομματικές αντιλήψεις που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα ξαναβγούνε στο Δημοτικό Συμβούλιο και που δυστυχώς, κάνουν και διοίκηση. Τότε δεν μπορείς να παράγεις πολιτική σαν αντιπολίτευση η οποία αντί να έχει μπροστά της να κρίνει ένα έργο, έχει μία παραγωγή πολιτικής για το πώς θα ξαναβγούνε στο Δ.Σ. οι σύμβουλοι. Εμένα τουλάχιστον δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανένας και ειδικά μετά την παραίτηση μου ότι το μόνο μου μέλημα είναι η πολιτική μου ανέλιξη και οι καρέκλες»

XanthiTimes.gr: Εσείς και ο κ. Ξυνίδης μέχρι σήμερα ήσασταν το αντίπαλο δέος για την διοίκηση Δημαρχόπουλου τώρα τι θα γίνει; Θα παίζει «μπάλα» μόνος του;

Δ. ΜΠΕΝΗΣ: «Βλέποντας κανένας την αναφορά του κ. Ξυνίδη, αντιλαμβάνεται ότι όλοι έλεγαν τι καλός είναι όμως, ήταν 23 χρόνια στην αντιπολίτευση και επειδή εγώ δεν είμαι σε αυτήν την θέση διότι έκαναν και συμπολίτευση αρκετά χρόνια, θα σας πω το έξης. Όσο αφορά τον νυν δήμαρχο  τον Χ. Δημαρχόπουλο, γιατί ακούω ότι πανηγυρίζει που εμείς παραιτηθήκαμε, να ξέρετε  ότι αυτοί είναι μαθημένοι στα αυτογκόλ γιατί παίζουν μόνοι τους και χάνουν.  Δεύτερον, ουδείς αναντικατάστατος και το τρίτο κομμάτι και πολύ βασικό είναι το εξής. Ο Δήμαρχος μέχρι τώρα   είχε και το άλλοθι ότι έφταιγε για πολλά ο Ξυνίδης και ο Μπένης, είχαμε καταντήσει το άλλοθι του, τώρα να δούμε τι θα κάνει που δεν θα έχει τον Ξυνίδη και τον Μπένη απέναντι του. Το ζητούμενο όμως δεν είναι ούτε ο Μπένης ούτε ο Ξυνίδης ούτε ο Δημαρχόπουλος. Το ζητούμενο είναι η πόλη. Αν οι πολίτες της Ξάνθης, είναι ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουν και βιώνουν καθημερινά, με γεια μας με χαρά μας, να πάμε και εμείς στα σπίτια μας να ησυχάσουμε. Εάν όμως ανησυχούν έστω και για λίγο όπως για ένα κολυμβητήριο που τόσα χρόνια δεν δούλεψε ποτέ, για παιδικές χαρές κλειστές, το ότι μας έχουν απεντάξει από όλα τα προγράμματα  και με μπαλώματα φτιάχνουν τους δρόμους και πορεύονται με μία νοοτροπία παλαιοκομματική και μόνο κομματική και με το μόνο μέλημα πώς θα ξαναβγούν, τότε ο κόσμος αυτό πρέπει να το δει. Πρέπει αυτός ο κόσμος, λίγο να ενεργοποιηθεί. Καθαριότητα. Ποιο βρώμικη η πόλη, δεν ήταν ποτέ. Οι γλάροι κάνουν βόλτα μέσα στην πόλη. Μιλάνε για κυνοκομείο. Τρία χρόνια με έτοιμο το έργο, τώρα το έφτασαν στις 900.000 ευρώ, δηλαδή 24.000 ευρώ για τον κάθε σκύλο και αν αυτά δεν αφορούν τους πολίτες και κάθονται και ασχολούνται με το αν παραιτήθηκε ο Μπένης και δεν ανησυχούν για όλα τα άλλα, τότε ή είμαστε άξιοι της μοίρας μας ή αν είχαν επαναπαυθεί ότι υπήρχε μία αντιπολίτευση και τώρα δεν υφίσταται, τότε θα πρέπει να ενεργοποιηθούν. Το ζητούμενο είναι ότι η πόλη, όχι ότι έχει μείνει στάσιμη, αλλά τώρα πάει πίσω»

XanthiTimes.gr: Έχουμε την αίσθηση, διαβάζοντας την επιστολή παραίτησης σας, βλέπουμε ότι αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανακάμψεται στην πολιτική. Καταλάβαμε καλά ή όχι;

Δ. ΜΠΕΝΗΣ: «Θα σας πω το εξής. Δεν θα φύγω από τα πολιτικά πράγματα. Έχω εξηγήσει ότι ο συνδυασμός αυτός, ο «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» υπάρχει, θα υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει.  Είναι ένα ζωντανό κύτταρο και μέχρι τέλους της θητείας, εγώ θα είμαι εδώ, θα παρακολουθώ και θα βοηθώ. Το αφήνω ανοιχτό γιατί αποδεικνύω και με την παραίτηση μου τώρα,  ότι για μένα. δεν είναι επάγγελμα η πολιτική και ούτε είναι το μόνο κομμάτι που έχω να κάνω. Έχω να κάνω πάρα πολλά πράγματα και αυτή την στιγμή δεν μπορώ να ασχοληθώ με την πολιτική όσο θέλω για αυτό και σταματώ. Αν αύριο μεθαύριο. οι συνθήκες το φέρουν, δεν ξέρω τι θα κάνω. Εγώ δεν τραβάω μία γραμμή και λέω τέλος όπως ο Θ. Ξυνίδης. Εγώ λέω ότι αυτήν την στιγμή αυτό κάνω »