Κάποτε,  ένας φίλος, που ξέρει πολλά και αντιλαμβάνεται ακόμη περισσότερα στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθε της Ξάνθης, μου είπε σε ανύποπτο χρόνο. “Να δεις που όλα και όλοι δουλεύουν για να φέρουν τον Δ. Μπένη στην Δημαρχία”. Το δούλεψα σαν σκέψη αλλά δεν υπήρχαν εκείνα τα γεγονότα και οι συνδυασμοί οι οποίοι να οδηγούσαν σε αυτό που μου είπε φίλος, πρώην αυτοδιοικητικός που τα παράτησε αηδιασμένος.

Σήμερα, μετά την αποχώρηση του Θ. Ξυνίδη από την παράταξη Κοινωνία Δημοτών και την τοποθέτηση προσωρινά ως επικεφαλής τον Μ. Φανουράκη, αυτό που μου είπε ο φίλος, μάλλον άρχισε να “δένει” και γίνεται στον σωστό χρόνο, με την έννοια ότι μπορεί όλοι να περιμένουν εκλογές το 2019, αλλά με τον Τσίπρα ποτέ κανένας δεν ξέρει και πιθανολογούν αρκετοί ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2018.

Αν ισχύσει αυτό που υποστήριξε ο φίλος και πρώην αυτοδιοικητικός, τότε η αιτία της εσπευσμένης αποχώρησης Ξυνίδη δικαιολογείτε, με δεδομένο μάλιστα ότι ο ίδιος δήλωσε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της θητείας του.

Άρα έχουμε τους στενούς δεσμούς φιλίας του Θ. Ξυνίδη με τον Μπένη, ο οποίος δηλώνει,  μέχρι σήμερα,  ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο “βρέξει χιονίσει” και φυσικά την κουβέντα που είχαμε με τον Μ. Φανουράκη ο οποίος ανέφερε ότι έχει το τιμόνι της παράταξης προσωρινά με ότι αυτό συνεπάγεται, ίσως, δική μας εκτίμηση και του φίλου πρώην αυτοδιοικητικού που άνοιξε αυτό θέμα,  δηλαδή της εγκατάστασης του Δ. Μπένη στο Δημαρχιακό Μέγαρο και όλων όσων εμπλέκονται, τότε δεν είναι διόλου απίθανο να ενώσουν τις πολιτικές δυνάμεις Φανουράκης-Ξυνίδης με αυτή του Μπένη.

Με δεδομένο ότι δεν βλέπουμε και τόσο ζεστό τον Σ. Τσιακίρογλου ο οποίος εκτιμούμε ότι θα τα παρατήσει και τα μέλη της παράταξης του θα “κολλήσουν” σε κάποιο σχήμα, πιθανότητα στο νέο σχήμα του Μπένη.

Επίσης ένα άλλο γεγονός που ενισχύει αυτό που λέει ο φίλος μας πρώην αυτοδιοικητικός, είναι ότι ήδη εδώ και καιρό έχουν γίνει ομοτράπεζοι (στον καφέ) Τσέπελης, Πυρνάρη παραδίπλα ο Μούρκας, (ακόμη δεν πίνει καφέ μαζί τους), δίπλα στον Μούρκα έρχεται ο Αγγόρτσας ίσως και κάποιος άλλος.

Όσο για τον Ιπποκράτη Καμαρίδη, ο οποίος δηλώνει ότι θα συνεχίσει το έργο που του ανέθεσαν με την ψήφο τους στο Δημοτικό συμβούλιο οι Ξανθιώτες, το ερώτημα που μάλλον έχει την απάντηση του είναι: ποιόν θα στηρίξει την δεύτερη Κυριακή ο Ιπποκράτης Καμαρίδης; Μπένη ή Δημαρχόπουλο;

Πιστεύουμε Μπένη.

Αν δεν έχουμε κάποια έκπληξη που δεν την περιμένει ακόμη το αυτοδιοικητικό πολιτικό σύστημα στην Ξάνθη – μία νέα παράταξη με νέους και δυναμικούς ανθρώπους στο σχήμα της, φυσιολογικά, ο φίλος, πρώην αυτοδιοικητικός, μάλλον θα επιβεβαιωθεί.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Δημαρχόπουλος ακούει το όνομα Μπένης και του σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.

Κοντός ψαλμός αλληλούια.