Ταράζει και πάλι την κοινωνία της Ξάνθης το Δροσερό. Θείος βίαζε την ανιψιά  του επί επί ένα χρόνο. Οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος  στο δικαστικό Μέγαρο.

Για μία ακόμη φορά σοκάρει το γεγονός ότι μέσα στο Δροσερό κινούνται και δρουν ανθρωπόμορφα τέρατα  καταβαραθρώνοντας τις έννοιες τιμή, υπόληψη, οικογένεια.

Ένα από αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα, 30 χρονών, βίαζε επί ένα χρόνο την νεαρή ανιψιά του.  Ο 30χρονος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία της άτυχης κοπέλας και οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης το πρωί του Σαββάτου συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής Δύναμης μέσω της οδού Μ. Καραολή.

Ο κατηγορούμενος  ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι  ο 30χρονος αποδέχτηκε την αποτρόπαια πράξη του κατά την διάρκεια της ανάκρισης, ενώ συνεχίζει να κρατείται.

Το ερώτημα παραμένει. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν ενσωματώθηκαν ποτέ στην κοινωνία η οποία εκτός από την ανοχή της, δεν πίεσε αυτούς που κυβερνούν να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για την ενσωμάτωση τους;

Τελικά οι Δροσερίτες είναι θύματα πολιτικής απραξίας; Πολιτικής Αναλγησίας; Ή αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να ζουν έχοντας την παραβατικότητα σαν τρόπο ζωής;

η ίδια συμπεριφορά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος όπου ζουν Ρωμά, οι οποίοι αντιστέκονται με πείσμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει η πολιτεία για να τους ενσωματώσει; Μήπως και η ίδια η πολιτεία προσεγγίζει με λάθος λογική το όλο θέμα;

Αν κρίνει κανείς από την τελευταία εξαγγελία της κυβέρνησης για την δημιουργία Αστυνομίας Ρωμά και μάλιστα χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει.