Δολοφονία Αμερικανού: Στους 8 οι συλληφθέντες. Για ένα μπουκάλι μπύρας ο αιματηρός τσακωμός
Ακόμη 4 Σέρβοι φίλοι του μπράβου συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα. Συνολικά πλέον είναι 7 Σέρβοι και ένας Έλληνας μπάρμαν οι συλληφθέντες. Προδόθηκαν από τα υλικά κλειστών κυκλωμάτων

Άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγάνα Ζακύνθου που έγινε στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

AdTech Ad

Πρόκειται για Σέρβους, επίσης φίλους του Βρετανό-Σέρβου μπάρμαν και συγκεκριμένα δυο 18χρονους, ένα 21χρονο και ένα 25χρονο. Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα είχαν συλληφθεί άλλοι δυο Σέρβοι από την ίδια παρέα, ηλικίας 22 ετών, ενώ λίγη ώρα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό είχαν συλληφθεί ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν και ο 32χρονος Βρετανός, σερβικής καταγωγής μπράβος.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 8 άτομα, 7 Σέρβοι και ένας Έλληνας, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμπλοκής.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ στο νησί έχει μεταβεί και άνθρωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ, για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της υπόθεσης.

Το χρονικό. Για ασήμαντη αφορμή ο τσακωμός

Ο τσακωμός ξεκίνησε για τον ορισμό της ασήμαντης αφορμής μεταξύ ατόμων που έχουν ήδη καταναλώσει πολύ αλκοόλ και επειδή ένας Αμερικανός άφησε το άδειο του μπουκάλι στο τραπέζι των Σέρβων φίλων του Βρετανό-Σέρβου μπράβου!

Οι Σέρβοι κατευθείαν στράφηκαν εναντίον της παρέας των Αμερικανών και άρχισαν να βρίζουν και ο τσακωμός ξεκίνησε μέσα στο κατάστημα στις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκε έξω από το μπαρ, όπου οι Σέρβοι κατεδίωξαν τους Αμερικανούς.

Οι τελευταίοι έφυγαν τρέχοντας και άφησαν δυστυχώς πίσω τον 22χρονο φίλο τους, με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι Σέρβοι να του επιτεθούν συγκεκριμένα ο 32χρονος Βρετανό-Σέρβος μπράβος και ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν, μαζί με τουλάχιστον 10 Σέρβους, να τον ρίξουν κάτω και να αρχίσουν να τον γρονθοκοπούν σε όλο του το σώμα ακόμα και στο κεφάλι, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις… Σε όλη την διάρκεια αυτού του ανηλεούς ξυλοδαρμού, μάταια οι φίλοι του θύματος φώναζαν στους δράστες να τον αφήσουν ήσυχο.

Από την έρευνα που πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ταυτοποιήθηκαν αμέσως μεταξύ των δραστών, ο 34χρονος Έλληνας και ο 32χρονος Βρετανό-Σέρβος, οι οποίοι και συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Ο άτυχος 22χρονος Αμερικανός τουρίστας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικές Αρχές χρειάστηκε να προσπαθήσουν για να εντοπίσουν τους φίλους του θύματος και να δώσουν κατάθεση, όπως και να αναγνωρίσουν υπόπτους που προσήχθησαν πέραν των δύο διαπιστωμένων δραστών που αρχικά συνελήφθησαν.

Πρόσθετα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει και αναλύουν από χθες καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό τόσο του καταστήματος όσο και των γύρω καταστημάτων για να απομονώσουν πρόσωπα και βαθμό εμπλοκής στα γεγονότα, κάτι που μέχρι στιγμής έχει αποτέλεσμα.