Τεντώνει το σκοινί ο Γαβρόγλου

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται πλέον οι Γαβρόγλου  Καραμπίνης αφου ο πρώτος με απόφαση του τόν έπαψε από τα καθήκοντα του.

Ο Πρύτανης στην ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για κατάχρηση εξουσίας και μία υπόθεση καθαρά ποινική σύμφωνα με όσα γράφονται μετατράπηκε σε καθαρά πολιτική. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αντικείμενο των αντεγκλήσεων αποτελεί  αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΘΡΑΚΗΣ για πρώτη φορά “παύεται”πρόεδρος των Πρυτάνεων όλης της Χώρας.

Όπως σημειώνει η Θράκη, δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι την τρέχουσα περίοδο ο κος Καραμπίνης δεν είναι μόνον Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης, αλλά προεδρεύει και στην Σύνοδο των Πρυτάνεων όλης της χώρας, όπερ σημαίνει η παύση του θα ταλανίσει, εκτός από τους συναδέλφους του και γενικότερα την κοινότητα του ΔΠΘ, συγχρόνως και το σύνολο των Πρυτάνεων των πανεπιστημίων της χώρας.

Επειδή όμως οι κατηγορίες που υπάρχουν είναι πολύ σημαντικές, θα πρέπει να τελειώσουν όλες αυτές οι εκκρεμότητες στις δικαστικές αίθουσες και στην συνέχεια να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ», η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης αναμένεται να βγάλει πολλά «λαβράκια», αφού όπως λέγεται εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή που για δικούς τους λόγους θέλησαν να συμμετάσχουν σ’ αυτή την αντιπαράθεση εμμέσως πλην σαφώς…

Ο κος Καραμπίνης δηλώνει πως επιφυλάσσεται να μιλήσει προσεχώς ανοιχτά και με ονόματα, ενώ η άλλη πλευρά υποστηρίζει πως η παύση του Πρύτανη θα έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό, αφού οι κατηγορίες που τον βαραίνουν σε ποινικό επίπεδο είναι πολύ σημαντικές.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ

Εντωμεταξύ χθες και μετά την απόφαση Γαβρόγλου (που σημειωτέον δεν κοινοποιήθηκε ακόμη επίσημα) για την παύση του κου Καραμπίνη από τα καθήκοντά του ως Πρύτανη, ο δεύτερος έδωσε στην δημοσιότητα μία δήλωση, όπου αναφέρεται εν συντομία στην εξέλιξη της υπόθεσης και στην «συνέχεια» που θα έχει αυτή.

Η δήλωση Καραμπίνη έχει ως εξής:

«Όπως πληροφορήθηκα σήμερα από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους συγγενείς και φίλους του κομματικού του ακροατηρίου, με διώκει πολιτικά, θέτοντας με σε αποχή από την άσκηση καθηκόντων, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω αναμένοντας τη δίκαιη κρίση της.

Ελπίζω δε, η δίωξη μου αυτή, να μην κλονίσει τους συναδέλφους Πρυτάνεις που θα συνεδριάσουν για το επαίσχυντο νομοσχέδιο».