Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Αυτά που συνέβησαν στον Σκάι με πρωταγωνιστή τον σταθμό και τον δημοσιογράφο Μπογδάνο, συμβαίνουν και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Ξάνθη. Τι μου θύμισε.

ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ

Συνεργαζόμουν με γνωστό ραδιόφωνο της Ξάνθης για αρκετά χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του ραδιοφώνου γνωστός επαγγελματίας της πόλης μας, μου είπε ότι έχω το ελεύθερο να διαχειρίζομαι την πολιτική μου εκπομπή, τις πρωινές ώρες καθημερινά, όπως εγώ έκρινα  έχοντας βέβαια και την ευθύνη των λόγων μου.

Ένα πρωινό πριν την έναρξη της εκπομπής, επικοινώνησα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη πρώην κολλητό άλλου επιφανούς βουλευτού της Ξάνθης και επειδή θα ψηφιζόταν στην Βουλή κάποιο νομοσχέδιο που αφορούσε την Ξάνθη, λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής τον κάλεσα στο τηλέφωνο και του ζήτησα να ακουστεί η φωνή του στο ραδιόφωνο που εγώ έκανα την εκπομπή, προκειμένου να ενημερωθούν και οι συμπολίτες μας για την θέση του βουλευτού τους.

Ο Ξανθιώτης Βουλευτής μου είπε ότι θα καλούσε ο ίδιος με την έναρξη της εκπομπής πράγμα που δεν έπραξε.

Ξεκίνησα την εκπομπή ο βουλευτής δεν επικοινώνησε μαζί μας στο πρώτο μέρος της εκπομπής. Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής το κέντρο του ραδιοφωνικού σταθμού κάλεσε τον βουλευτή να παρέμβει για να ενημερώσει τους πολίτες της Ξάνθης για το θέμα θα ψηφιζόταν εκείνη την ημέρα και αφορούσε άμεσα την Ξάνθη,  αλλά δεν σήκωνε το τηλέφωνο του, προκαλώντας το σχόλιο μου, όπου απευθυνόμενος στους ακροατές, είπα ότι δυστυχώς για τον τόπο, οι βουλευτές που εκλέχθηκαν με την ψήφο του, δεν μπαίνουν στον κόπο να τους ενημερώσουν  για πράγματα που τους αφορούν.

Όπως προαναφέραμε, ο βουλευτής βρίσκονταν στην Αθήνα και προφανώς άφησε κάποιους στην Ξάνθη για να ακούσουν την εκπομπή και στην πορεία, με ενημερώνει το κέντρο, μετά το σχόλιο μου, ότι ο βουλευτής θέλει να κάνει παρέμβαση. Δίνω τον λόγο και τι ακούω στον ραδιοφωνικό αέρα της Ξάνθης για πρώτη φορά, μετά από μερικές δεκαετίες στην ενημέρωση. “Δεν βγαίνω στην εκπομπή σου γιατί εσύ μας χτυπάς επειδή θέλεις να μας τα πάρεις εκβιάζοντας μας” εννοείτε ότι του είπα ότι θα πρέπει να έχει αποδείξεις για όλα αυτά και μου είπε ότι του τα μετέφεραν. Βέβαια ύψωσα για πρώτη φορά ίσως τον τόνο της φωνής μου και μίλησα, ίσως,  με λιγότερο σεβασμό απ ότι έδειξε ο βουλευτής στο πρόσωπο μου και την δουλειά μου. Εννοείται ότι άκουσε τα “εξ αμάξης” ειδικά όταν είπε ότι ο γραμματέας του κόμματος του του τα είπε.

Εννοείτε ότι το ηχητικό βρίσκεται στα χέρια του δικηγόρου και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου και όταν δεν θα έχει την βουλευτική ασυλία ο συγκεκριμένος βουλευτής και τον πακτωλό των χρημάτων που του δίνει η πατρίδα χωρίς να της προσφέρει τίποτε, θα τα πούμε στα δικαστήρια.

Αυτό προς το παρών δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του ραδιοφώνου, ο οποίος, αφού πήρε τον βουλευτή αδειάζοντας με στην κυριολεξία, και του ζήτησε συγνώμη, για ποιο λόγο άραγε; Απαίτησε να κάνω το ίδιο. Κάτι που φυσικά δεν έπραξα.

Αυτό το συμβάν της συνεργασίας μας μπορεί να ξεχάστηκε από εμένα και να συνέχισα την εκπομπή μου, δεν ξεχάστηκε όμως από τον ιδιοκτήτη του ραδιοφώνου και παράλληλα γνωστό επαγγελματία της πόλης μας.

Ενάμιση χρόνο μετά το συμβάν, και όπως έμαθα, χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω, ανέπτυξε  πολύ καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Παραμονές των Χριστουγέννων του 2016 και ενώ η εκπομπή είχε ευρεία απήχηση στους ακροατές της Ξάνθης και ενώ στηριζόταν μόνη της χωρίς ο ραδιοφωνικός σταθμός να επιβαρύνεται οικονομικά, σταμάτησε την συνεργασία μας με μία αστεία δικαιολογία ότι δήθεν τάχα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μετά από πέντε χρόνια συνεργασίας.

Ακριβώς το ίδιο έγινε και με τον Μπογδάνο ο οποίος μπορεί να ήταν αυτός που ήταν και να παρουσίαζε την εκπομπή του όπως την παρουσίαζε, είχε μία σοβαρή τηλεθέαση για την μεσημβρινή ζώνη.

Δυστυχώς, όπως η συμπεριφορά μου προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άρεσε στον συνεργάτη μου ραδιοφωνατζή, έτσι και η συμπεριφορά του Μπογδάνου, δεν άρεσε στα αφεντικά του ΣΚΑΙ και τον “άδειασαν” έτσι ακριβώς όπως έκανε με μένα, προς χάριν του ΣΥΡΙΖΑ,  ο ιδιοκτήτης ραδιοφώνου που συνεργαζόμουν.