Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Αν όλη η ιστορία με το εμπορικό της Τουρκίας που από “σύμπτωση” κοντά του και στα διεθνή ύδατα έπλεεαν πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής,  δεν είναι προβοκάτσια από την πλευρά της, προκειμένου να τορπιλίσουν τις συζητήσεις στον ΟΗΕ για το Κυπριακό τότε τι ήταν;

Για μία ακόμη φορά οι “μαχαλόμαγκες” του Αιγαίου, “φίλοι” και γείτονες, προσπαθούν να “τορπιλίσουν” τις συζητήσεις για το Κυπριακό.

Σε παράκρουση η Τουρκία νοιώθει τον κλοιό να σφίγγει γύρω της και βλέποντας την Διεθνή Κοινότητα να θέλει να δοθεί μία δίκαιη λύση για το Κυπριακό με την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από το νησί της Αφροδίτης, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί κάθε επεισόδιο στο Αιγαίο για να ματαιώσει την λύση του Κυπριακού και της κατοχής του βόρειου της τμήματος του νησιού σε μία ακόμη ένδειξη “κουτσαβακισμού”.

Αυτή την φορά δεν δίστασε να στήσει προβοκάτσια καλύπτοντας  ακόμη και παρανομίες του εμπορικού της στόλου. Για την ακρίβεια σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Λιμενικό είχε πληροφορία από τους ίδιους τους Αμερικάνους ότι το συγκεκριμένο πλοίο που έπλεε στα Ελληνικά ύδατα της Ρόδου μετέφερε ναρκωτικά.

Λογικό ήταν το Λιμενικό να πάει για έλεγχο καθώς επίσης ήταν λογικό ότι το εμπορικό που ήταν παράνομο και καλύπτονταν από τις ίδιες τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, να μην σταματήσει στις προειδοποιήσεις του σκάφους του Λιμενικού και να ζητήσει την προστασία της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα.

Τελικό συμπέρασμα. Η Τουρκία και ο Ερντογάν βλέπουν τον παραγκωνισμό τους από την Διεθνή κοινότητα και λυσσάνε και είναι φυσικό να προβαίνουν κατά της διεθνούς νομιμότητας. Είναι καλό η Ελλάδα και η Κύπρος να έχουν τον νου τους.