Ο πύραυλος κατέληξε στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και εκτοξεύθηκε από περιοχή στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος αυτός ενδέχεται να έπεσε σε θαλάσσια περιοχή εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, επικαλούμενο το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε μετά συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe για το ζήτημα των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ με σκοπό την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πυρηνικών όπλων.

Η τροχιά του πυραύλου καταγράφηκε για 37 λεπτά, πριν καταπέσει στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την Διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο μεσαίας ακτίνας δράσης βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα, “ξεπέρασε ουσιαστικά” το ύψος των 2.500 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας.

“Η Αμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας για την Βόρεια Αμερική (NORAD) εκτίμησε ότι η πυραυλική εκτόξευση που έγινε από τη Βόρεια Κορέα, δεν ήταν απειλή για την Βόρεια Αμερική,” τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίστηκε ότι η εκτόξευση έγινε από χερσαίο πεδίο εκτοξεύσεων ( Panghyon Airfield).

Στο μεταξύ η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε ότι θα κάνει σήμερα μία σημαντική ανακοίνωση στις 15:30 (τοπική ώρα), δηλαδή 09:30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ