Ίσως αν ήταν Σύριοι πρόσφυγες οι σεισμόπληκτοι της Λέσβου, να τύχαιναν καλλίτερης αντιμετώπισης από την κυβέρνηση, αφού μετά από 22 μέρες και το πέρασμα του Εγκέλαδου από τα σπίτια τους που τα ισοπέδωσε, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται και πάλι στο δρόμο.

Φυσικά ο λόγος είναι ότι δεν πληρώθηκαν τα ξενοδοχεία τα οποία τους φιλοξενούσαν και οι ξενοδόχοι, κανένας δεν λέει αν έχουν δίκιο ή άδικο, ευθύνη της πολιτείας είναι να προστατεύσει τους πολίτες της είτε αυτοί είναι ξενοδόχοι είτε σεισμόπληκτοι και αφού οι ξενοδόχοι δεν πληρώθηκαν από το κράτος, όπως όφειλε και δεσμεύθηκε, τους πέταξαν στην κυριολεξία στο δρόμο.

Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση δεν προστάτεψε ούτε τους επαγγελματίες αλλά κυρίως δεν προστάτεψε τους Έλληνες Πολίτες που μέχρι τώρα πλήρωναν τους φόρους τους, όπου κομμάτι αυτών, πήγαινε για την προστασία συμπολιτών τους σε άλλες περιοχές της χώρας που περνούσαν δύσκολα και δυστυχώς ήρθε η στιγμή που αυτή τους η συνεισφορά να μην έχει αντίκρυσμα.

Η κυβέρνηση δεν πλήρωσε τους ξενοδόχους οι οποίοι τους πέταξαν σαν τα σκυλιά στο δρόμο.

Ίσως αν οι δύσμοιροι Έλληνες πολίτες της Λέσβου, ήταν πρόσφυγες από την Συρία ή το Πακιστάν να τύγχαναν καλλίτερης αντιμετώπισης από τους “βολεμένους” της κυβέρνησης, οι οποίοι, παρ όλο που ο Ελληνικός Λαός στερείτε τα πάντα, αυτοί περνούν ζωή και κότα.

Βέβαια η ουσία είναι ότι Έλληνες Πολίτες αυτή την στιγμή στην Λέσβο, μετά από το ξεκλήρισμα της περιουσίας τους από τον σεισμό, βρίσκονται στο δρόμο. Γιατί άραγε; Ποιος θα εξηγήσει στους νέους ανθρώπους οι οποίοι μεγαλώνουν με την πίστη τους για την Χώρα τους, ότι η ίδια η Χώρα τους, επειδή είχε την ατυχία να κυβερνάτε από τους δήθεν προοδευτικούς του ΣΥΡΙΖΑ, τους καταδικάζει στον εξευτελισμό και την ανέχεια;

Άραγε, οι ακρίτες, κάτοικοι της Λέσβου, πώς νοιώθουν όταν από τα χείλη των κυβερνώντων ακούστηκε ότι θα τακτοποιηθούν από στέγη και φαγητό μέχρι να βρεθεί οριστική λύση;

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι οι αρμόδιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραψαν μετά από 22 μέρες χαλασμού μία κοινή απόφαση για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου που αφορά την ίδια τους την ζωή, φαντασθείτε αν θα υπέγραφαν για τα μικρά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Αφού αδιαφορούν για την ζωή και το βιός των χτυπημένων  από τον Εγκέλαδο, πώς να ενδιαφερθούν για άλλα μικρότερα και καθημερινά προβλήματα;

Τελικά κατά βάθος, οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται τυχεροί γιατί επιτέλους βλέπουν τους παρόντες πολιτικούς να κυβερνούν αδιάντροπα και  ξετσίπωτα. Δυστυχώς την κυβερνούν άνθρωποι χωρίς τσίπα, αδιάφοροι, “παρτάκιδες” και  είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, οι πολίτες, να μάθουν επιτέλους να ψηφίζουν και φυσικά να δουν στην πράξη  ποιο πολιτικό σύστημα και με ποιες αξίες επέλεγαν μπροστά στην κάλπη να τους κυβερνήσει .

“κούφια λόγια”.