Η απόφαση για το κυνοκομείο και η πολιτική διαχείριση του Δημάρχου

Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ουσία της διοικούσας παράταξης του Δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου, όπου αποφασίστηκε και επί του πρακτέου το χτίσιμο του κυνοκομείου στον δήμο μας ύψους 960.000 ευρώ ήτοι 24.000 ευρώ στην ουσία του κλουβιού για κάθε αδέσποτο, την στιγμή που οι άστεγοι πληθαίνουν στην Ξάνθη και που προς το παρών οι ξεσπιτωμένοι οικογενειάρχες «βολεύονται» σε σπίτια συγγενών και πατρικών, το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα το διαχειριστεί πολιτικά ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος με δεδομένο ότι πλησιάζει πολύ σύντομα η προεκλογική περίοδος.

Η αντιπολίτευση είδη στην μικρή κοινωνία της Ξάνθης «παίζει» το «μότο» ότι ο δήμαρχος δίνει 24.000 ευρώ για το σπιτάκι ενός αδέσποτου σκύλου ενώ πληθαίνουν οι άστεγοι Ξανθιώτες ή που προς το παρών ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχιας και είναι έτοιμοι για το μεγάλο ξεσπίτωμα όταν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί.

24.000 ανά σκύλο την στιγμή που οι παιδικές χαρές και το κολυμβητήριο της πόλης είναι κλειστό. Αυτό, στην κοινωνία έχει αντίκτυπο και σίγουρα το πολιτικό πλήγμα για την παράταξη του δημάρχου, όσο δίκιο και αν έχει, γιατί έχει καταγραφεί εδώ και καιρό η πολιτική βούληση να γίνει το κυνοκομείο όμως, 960.000 ευρώ για τα αδέσποτα σκυλιά στην παρούσα χρονική συγκυρία ήταν μάλλον άστοχη ενέργεια. Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό το έργο το οποίο καθυστερεί εδώ και 15 χρόνια και πλέον, λόγω της κακής οικονομικής, κυρίως όμως κοινωνικής αναταραχής και κακής συγκυρίας που υπάρχει σήμερα να πάει για αργότερα αφού πρωτίστως ικανοποιούνταν οι επιτακτικές ανάγκες που έχουν οι Ξανθιώτες όπως οι παιδικές χαρές και το κολυμβητήριο.

Όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη των δημοτικών συμβούλων – πραιτοριανών – όπως η κ. Γιανώτα η οποία σε κατ ιδίαν συνομιλία μας υποστηρίζοντας το έργο, τόνισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση άρα ορθώς ο δήμαρχος προχώρησε στην λήψη απόφασης για την υλοποίηση του και ότι το Κανδύλη για την παρέμβαση στο κολυμβητήριο είναι διαθέσιμο και οσονούπω, μόλις τελειώσουν οι αδειοδοτήσεις του θα γίνει άμεσα η παρέμβαση, σίγουρα δεν μειώνει την απογοήτευση των δημοτών για αυτήν την πολιτική απόφαση.

Είναι όμως έτσι;

Δεν έχει επαφή η δημοτική αρχή με τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών;

Δεν ακούει τις ανάγκες της κοινωνίας;

Δεν τις ιεραρχεί;

Εκτιμάτε ότι η απόφαση του δημάρχου, σε αυτήν την συγκυρία να «χαλάσει» δηλαδή 960.000 ευρώ για 40 σκύλους οι οποίοι θα επιστρέψουν και πάλι μετά την ανάρρωση τους στους δρόμους, είναι μια μάλλον λάθος πολιτική απόφαση.