Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Ιράκ κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και πλαστογραφία

  

Συνελήφθη χθες (23-6-2017) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή των Λαγυνών Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και πλαστογραφία.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταβαίνει σε δασική περιοχή στον Έβρο, προκειμένου να παραλάβει έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος διεθνή προστασία.

 

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα (1) πλαστό έγγραφο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

 

 

Σύλληψη 32χρονου  για κλοπή από Ιερό Ναό της Δράμας

 

Συνελήφθη χθες (23-2-2017) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και κατοχή ναρκωτικών.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον δράστη να έχει διαρρήξει Ιερό  Ναό στη Δράμα και να έχει αφαιρέσει από το εσωτερικό του ένα εκκλησιαστικό αντικείμενο, ενώ επιχειρούσε να αφαιρέσει επίσης διάφορα αφιερώματα πιστών και άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα.

Στη κατοχή του βρέθηκαν ένα εκκλησιαστικό αντικείμενο, το οποίο αποδόθηκε στον εφημέριο του ναού, καθώς επίσης δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία, ένας (1) φακός, ένα (1) ζευγάρι γάντια και τρία (3) ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκε επίσης μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία ο 32χρονος μετέβη στον Ιερό Ναό για τη διάπραξη της κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

 

Εξιχνιάστηκαν 8 αρπαγές τσαντών – πορτοφολιών στην Καβάλα

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 17χρονου υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οκτώ (8) αρπαγές τσαντών – πορτοφολιών, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Καβάλας, κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2016 – Μάιος 2017.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 17χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, διέπραξε οκτώ (8) αρπαγές τσαντών – πορτοφολιών, από  γυναίκες οι οποίες κινούνταν πεζές στην πόλη της Καβάλας.

 

Κατά τη διάπραξη των κλοπών ο 17χρονος αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ περίπου, κλειδιά από οικίες και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.