Καθημερινά εκφράζονται φόβοι από γονείς και παιδιά που συμμετέχουν στις μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο θερινό θεατράκι μπροστά στον ΟΤΕ στην κεντρική πλατεία, ότι τα ξύλινα δάπεδα, σε κάποια σημεία υποχωρούν και είναι σάπια και κάποια παιδιά, παρόλο που όλοι προσέχουν, αυτό μας μετέφεραν, κινδυνεύουν να τραυματισθούν και το ερώτημα είναι εύλογο.

Ποιος φωστήρας σχεδίασε ένα θεατράκι, το οποίο είναι ανοιχτό, απροστάτευτο στις καιρικές συνθήκες  και το ξύλινο δάπεδο, καθώς και ο χώρος που κάθονται οι θεατές, μπορεί να σπάσει με ότι αυτό συνεπάγεται;

Γνωρίζουμε ότι επειδή το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. πρέπει να περάσει κάποιος καιρός για να γίνουν αλλαγές. Σε παλαιότερη συζήτηση μας με τον πρόεδρο του Κέντρου πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη, καταγράψαμε και την δική του ανησυχία γιατί όπως ο ίδιος μας είχε πει, μπορεί το σανίδι να φαίνεται γερό, όμως κανένας δεν γνωρίζει αν είναι σάπιο. Σε αναμονή λοιπόν των αποφάσεων για να αλλάξει αυτή η ομολογουμένως όμορφη εικόνα μεν, ανασφαλή δε.

Τελικά ποιοι άνθρωποι σχεδιάζουν, προτείνουν και υλοποιούν τα έργα υποδοχής κοινού στον δήμο Ξάνθης;

Με γνώμονα τι; Την φθηνή κατασκευή; Την κάλυψη απλά του προγράμματος και εδώ πλέον μπαίνει ξεκάθαρα το θέμα της ύπαρξης των συμβούλων του δημάρχου.

Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος τους; Δεν εισηγούνται στον δήμαρχο πράγματα τα οποία θα είναι επ ωφελείας της κοινωνίας;

Όταν εστάλη για έγκριση ο σχεδιασμός της ενοποίησης των πλατιών, δεν υπολόγιζαν οι άνθρωποι του τότε δημάρχου ότι το θεατράκι στο σημείο που είναι θα έχει επισκεψιμότητα και καλείτε αυτήν την στιγμή ο νέος πρόεδρος να βγάλει το φίδι από την τρύπα;

Αν στο μεταξύ γίνει κάποιο ατύχημα;

Ως πότε θα σχεδιάζονται έργα στον δήμο Ξάνθης στο γόνατο και απλά να έρθουν κονδύλια από τα προγράμματα της Ε.Ε. και όχι με γνώμονα το καλό της κοινωνίας;

Από τον Πασχάλη Λύρατζη Και τον δήμαρχο Ξάνθης η κοινωνία περιμένει όταν αποδεσμευτούν από τις υποχρεώσεις της μελέτης της ενοποίησης της πλατείας να κάνουν μία σοβαρή παρέμβαση στο θεατράκι γιατί τελικά αποδείχτηκε, άσχετα με το τι είχαν στο μυαλό τους αυτοί που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν,  ότι το θερινό θεατράκι οι Ξανθιώτες το αγάπησαν και το θέλουν να είναι εκεί όμορφο και ασφαλή.

Σε τηλεφωνική μας επαφή με τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη, πληροφορηθήκαμε ότι ήδη έχει δώσει έδωσε εντολή από χθες σε συνεργείο να αποκαταστήσει τις όποιες φθορές έχουν επισημανθεί.