Σχολιαζοντας την ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον όρχο οχημάτων του Δήμου Αβδήρων μεταξύ του προέδρου των Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Γαλανόπουλου και του Δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη  στα πλαίσια της πανελλαδικής κατάληψης από την πλευρά των εργαζομένων στους ΟΤΑ,  των όρχων οχημάτων, ο ίδιος ανέφερε ότι με την κατάληψη μένουν πολλές δουλειές πίσω και οι εργαζόμενοι με τις 8μηνες συμβάσεις μέσω του ΟΑΕΔ, ήθελαν να δουλέψουν. Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Αβδήρων ανέφερε ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι δεν ανήκουν στον Σύλλογο των εργαζομένων και άρα εκ των πραγμάτων δεν έπρεπε να απαγορευτεί η εργασία τους.

Ακολούθως ο κ. Τσιτιρίδης σημείωσε ότι η καθαριότητα στους οικισμούς δεν γίνεται, το λεωφορείο που μεταφέρει τον κόσμο στο παζάρι της Γενησέας δεν λειτουργεί, και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Διομήδια, στον Πετεινό κινδυνεύουν να μην γίνουν γιατί πρέπει να στηθούν εξέδρες και να γίνει η προετοιμασία του χώρου.

Ο δήμαρχος όμως εξέφρασε τον σκεπτικισμό του λέγοντας ότι στα Άβδηρα, το Σαββατοκύριακο που έρχεται, διοργανώνεται μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές συναντήσεις του ποδηλατικού συλλόγου Πήγασος για να καταλήξει λέγοντας ότι οι υπάλληλοι θέλουν να εργαστούν αλλά τους απαγορεύετε.