Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Αυτό που δεν καταλαβαίνει η Κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να αποκαλεί τους Τούρκους “γείτονες” και ότι θα πρέπει να στηθούν γέφυρες φιλίας μεταξύ μας,  είναι ότι η Χώρα μας κινείται στην λογική του φίλου και γείτονα και ο γείτονας κινείται στην λογική του νταβατζή.

Αν ακούσουμε τις δηλώσεις του Τουρκου Πρωθυπουργού που ήρθε ως φιλοξενούμενος και επισκέπτης στην Χώρα μας, δηλαδή στο σπίτι μας, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο τύπος ήρθε μέσα στο σπίτι μας, ακριβώς όπως οι προστάτες και νταβατζίδες που μπαίνουν στο μαγαζί σου και σου λένε ή πληρώνεις ή στο καίμε.  Κάτι τέτοιο έκανε και ο Τούρκος Πρωθυπουργός της Χώρας. Δηλαδή ζήτησε εν ψυχρό η Χώρα μας,  να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με ότι συνεπάγεται αυτό και γνωρίζουν όλοι πολύ καλά τι ακριβώς συνεπάγεται.

Δηλαδή στο Αιγαίο υπάρχουν πετρέλαια, υπάρχουν ορυκτά και αέρια τα οποία αν η Ελλάδα διέθετε πολιτικούς με πυγμή και διπλωματία, κυρίως όμως να αγαπούν την Ελλάδα και όχι το “τομάρι” τους, θα γινόμαστε υπερδύναμη.

Αυτό ακριβώς ζήτησε ο κ. Γιλντιρίμ και το είπε ευθέως. Αφού είσθε άχρηστοι και δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε την περιουσία σας, αφήστε σε μας που τα καταφέρνουμε, διαφορετικά εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το Αιγαίο.

Τι είπαμε εμείς; Μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες φιλίας.

Δηλαδή για να γίνει ποιο κατανοητό, ο άλλος σου ρίχνει πέτρες στο κεφάλι και εσύ κρατάς κλαδί ελιάς.

Για να θυμηθούμε και τους προηγούμενους ειρηνιστές Πρωθυπουργούς,  βλέπε Παπανδρέου και Καραμανλή που ο ένας φύτευε δένδρο ελιάς συντροφιά με τον λύκο και χόρευε μαζί του ζεμπεκιές και ο άλλος στεφάνωνε το άγαλμα του σφαγέα Κεμάλ.

Ακριβώς το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Ο άλλος τού λεγε φύγε από το Αιγαίο και εμείς, σαν καλοί μηχανικοί του είπαμε  να χτίσουμε γέφυρες φιλίας.

Το πόσο καλοί και “Δημοκρατικοί” φίλοι είναι οι Τούρκοι θα πρέπει αν δώσουμε βάση στην άλλη του δήλωση όπου εν ψυχρό μπαίνει στο σπίτι μας και απαιτεί να παρακάμψουμε την δικαιοσύνη, την όποια τέλος πάντων διαθέτει η Χώρα μας. Είπε δηλαδή ο άλλος τι δικαιοσύνη και κουραφέξαλα, δώστε μας τους 8 αξιωματικούς να τους κρεμάσουμε και να τελειώνουμε.

Και το χειρότερο όλων. Απαγόρευσε στην χώρα μας να κάνει “παραβιάσεις” στο Αιγαίο.

Δηλαδή “έμ κερατάς και εμ δαρμένος όλα ταχω ο καημένος”.

Και αυτόν τον τύπο, τον “μπάσαμε” στο σπίτι μας και όχι μόνο,  αλλά του επιτρέψαμε να πάει στην Θράκη ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος για να θυμίσει στον κ. Τσίπρα και τους ομοίους του ότι κοίταξε, εγώ μπορώ να σου κάνω ζημιά “ανά πάσα ώρα και στιγμή”.

Τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τέτοιοι που είμαστε, τέτοιους ψηφίζουμε. Με τις υγείες μας.