SEATRAC: Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα για ΑΜΕΑ

Μία πολύ σοβαρή πρωτοβουλία ανέλαβε ο δήμος Αβδήρων τοποθετώντας την ειδική ράμπα ΑΜΕΑ στην παραλία των Αβδήρων όπου οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους στην θάλασσα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Τη Δευτέρα 19-06-2017 και ώρα 11:00 στην παραλία Αβδήρων και συγκεκριμένα στην θέση Λεύκιππος (πρώην αναψυκτήριο Cοco) θα τεθεί σε λειτουργία η ειδική ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα SEATRAC, η οποία θα χρησιμοποιείται από ΑμεΑ. Το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες την ευκαιρία να απολαύσουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα. Επίσης για την υποστήριξη της εγκατάστασης έχει τοποθετηθεί ξύλινος διάδρομος πρόσβασης, αποδυτήρια και ντουζιέρα.

Η συγκεκριμένη ειδική ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα καθώς και ένα μηχάνημα καθαρισμού ακτών έχουν χορηγηθεί από τον Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) και το  Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής   στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Εταιρείας.

Ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης ερωτηθείς σχετικά εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων των εμπλεκομένων πλευρών λέγοντας ότι γίνεται μία προσπάθεια να μην αποκλειστεί κανένας συμπολίτης μας από την θάλασσα.