Ο Καραμανλής και οι σημερινοί πολιτικοί «απόγονοι» του στην Ξάνθη

Κοινή  ομολογία όλων ότι ο Εθνάρχης Καραμανλής ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την δημοκρατία στην Ελλάδα, να πατήσει σε γερά θεμέλια και πήρε αποφάσεις δύσκολες για εκείνη την εποχή και διαβάζοντας κάποιος το ιστορικό του θα δει ότι ήταν ένας έντιμος και ασυμβίβαστος πολιτικός.

Να πάμε λίγο στους «απογόνους» του που κράτησαν και κρατούν τα «κλειδιά» του νομού στα χέρια τους.

Η Ξάνθη φυσιολογικά με τον πλούτο που κρύβει στην γη της, στην θάλασσα της και στα βουνά της θα μπορούσε χωρίς υπερβολές να είναι η «Γή της επαγγελίας».

Όμως αντί για την γη της επαγγελίας που παρέλαβαν τα στελέχη της ΝΔ, εναλλασσόμενα βέβαια για μικρά χρονικά διαστήματα με αυτά του ΠΑΣΟΚ,  βλέπουμε η Γή να εγκαταλείπετε και επίσης,  σίγουρα, δεν θα μείνει έξω από την κουβέντα η ισοπεδωτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά και τοπικά. Το κόστος παραγωγής εκτιναγμένο στα ύψη, χωρίς να έχουν τεθεί εκείνες οι βάσεις οι οποίες θα κρατούσαν μία σταθερή παραγωγή ικανή να σταθεί στην αγορά άσχετα αν το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε τις πρωτοβουλίες του Α. Κοντού για αναδιάρθρωση καλλιεργειών, την άρδευση του κάμπου από τον αείμνηστο Γ. Παυλίδη όμως το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι.

Να πάμε στην θάλασσα όπου τα περιφερειακά λιμάνια από λιμάνια Εθνικής Σημασίας υποβαθμίστηκαν και νέκρωσαν. Δεν έγινε απολύτως τίποτε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Όσο για την εκμετάλλευση της φυσικής ομορφιάς της Ροδόπης αφέθηκε στην τύχη της αφού ναι μεν κτίστηκαν υποδομές, ο κόσμος δεν τις επισκέπτεται με αποτέλεσμα εκτός από κάποια φωτεινά σημάδια κάποιων ελάχιστων ημερών η κατάσταση τείνει να μετατραπεί σε ένα καλόγουστο νεκροταφείο.

Να μιλήσουμε για την πόλη της Ξάνθης; Να πούμε για τους χώρους παρκινγκ, για αθλητικές εγκαταστάσεις που έδιναν ζωή μέχρι πριν από λίγα χρόνια; Για παραλίες που ευτυχώς έρχονται οι Βούλγαροι και αφήνουν πέντε δεκάρες επενδύοντας στην παρατημένη γη;

Κοντολογίς λέμε ναι στην απόδοση τιμών στον αείμνηστο Καραμανλή αλλά να κάνουμε και εμείς τα σημερινά στελέχη προερχόμενα από την ΝΔ κάτι.

Καλή είναι η αναφορά, καλά είναι τα αγάλματα αλλά να του μοιάσουμε λίγο ή να προσπαθήσουμε έστω, για να ξεφύγουμε από την μιζέρια και των «ωχαδερφισμό» που βαραίνει σχεδόν όλα τα στελέχη της ΝΔ που κρατούν τα «κλειδιά» του νομού.