Καταπολέμηση κουνουπιών. «Πριν πεινάσουμε μαγειρεύουμε»

Δεν θα ξεχάσω όταν τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε τελειώσει η περίοδος ψεκασμού για τα κουνούπια  είχα γράψει και πει στον τότε αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης σε κατ ιδίαν συζήτηση ότι πρέπει από την επομένη να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για να ορισθεί ο ανάδοχος ούτως ώστε την Άνοιξη του 17 η Περιφέρεια να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα κουνούπια, για να μπορέσουν οι πολίτες να απολαύσουν όχι μόνον την θάλασσα αλλά  και οι επαγγελματίες να δουλέψουν. Ο τότε θεματικός αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι αρχές Οκτωβρίου η πρόταση θα είναι έτοιμη.

Δυστυχώς το θέμα είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο, και η Περιφέρεια και μέσα σε αυτή και η Ξάνθη δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και όλα αυτά γιατί;

Για να πετύχει καλλίτερες τιμές η Περιφέρεια;

Για να αποκλειστούν από το διαγωνισμό μη αρεστοί;

Για να γίνει γρήγορα η δουλειά;

Δεν ήξεραν ότι όταν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα υπάρχουν και ενστάσεις;

Όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις από την πλευρά της Περιφέρειας για την διενέργεια του διαγωνισμού  πάντοτε κάποια συμφέροντα θα επηρεάζονται.

Και με γνώμονα μόνον αυτό, η Περιφέρεια έπρεπε να τρέξει τον διαγωνισμό και αν ήταν δυνατόν ένα χρόνο πριν τελειώσει ο υφιστάμενος.

Προφανώς στην περιφέρεια δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η παροιμία «πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»