Μετά την Μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο της Ξάνθης αθώωσε τους πρώην προέδρους της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σ. Τσιακίρογλου και Γ. Μπατζακίδη.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η «μαραθώνια» διαδικασία (διήρκησε απο τις 10.00 π.μ έως τις 17.00), στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, με κατηγορούμενους τους πρώην Προέδρους της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σ. Τσιακίρογλου και Γ. Μπατζακίδη. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα στους κατηγορούμενους, έγινε μετά απο δηλώσεις του Διοικητικού Μέλους της ΟΕΒΕΞ, Προέδρου του Σωματείου Ξυλεμπόρων Ξάνθης κ. Χρυσούλας Γρηγορίου, η οποία κατήγγειλε τους κατηγορούμενους για παρατυπίες, πλαστογραφία και για οικονομικές ατασθαλίες κατά την διαδικασία εκλογών στην Ομοσπονδία αλλά και για κακοδιαχείριση σε προγράμματα επιμόρφωσης που πραγματοποιούσε η Ομοσπονδία επί των ημερών τους.

Συνήγοροι των δύο κατηγορούμενων οι Στ. Γιαλάογλου (για τον κ. Τσιακίρογλου) και Ευ. Μιχαηλίδου (για τον κ. Μπατζακίδη).

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, κατέθεσε πλειάδα μαρτύρων, ενώ χαρακτηρίστηκε μια από τις πιο πολύωρες διαδικασίες ανάλογων περιπτώσεων.