Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημαρχείου σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τοπείρου. Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της σύσκεψης του Σ.Τ.Ο ήταν :

  1. Σχεδιασμός και Δράσεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων δασικών πυρκαγιών της ερχομένης αντιπυρικής περιόδου.
  2. Καθαρισμοί ιδιόκτητων οικοπέδων κ.λ.π χώρων που εμφανίζουν εγκατάλειψη και αποτελούν πιθανές εστίες κινδύνου ανάφλεξης ή επέκτασης πυρκαγιάς.
  3. Προγραμματισμένες αποψιλώσεις ξηράς βλάστησης για την φετινή αντιπυρική περίοδο στα διοικητικά όρια του Δήμου Τοπείρου.
  4. Βατότητα κι ελεύθερη προσβασιμότητα του δασικού και αγροτικού οδικού δικτύου στα διοικητικά όρια του Δήμου Τοπείρου για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και της εποχιακής πυρασφάλειας.
  5. Ετοιμότητα Υπηρεσιών του Δήμου Τοπείρου σε ενδεχόμενο καύσωνα και επικράτησης
    ασφυκτικών ατμοσφαιρικών συνθηκών για βοήθεια σε ευάλωτους συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, αφού έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των δράσεων του Δήμου κατά την απελθούσα περίοδο, ανέπτυξε τα θέματα που αφορούν την ερχόμενη θερινή και αντιπυρική περίοδο και ζήτησε τις απόψεις και τη συμβολή των εκπροσωπούμενων Φορέων, προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τους.

Ενημέρωσε τους Φορείς για τον προγραμματισμό των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη δασικών και άλλων πυρκαγιών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τοπείρου κ. Χ. Κουτσομιχάλης, κ. Ν. Κιατίπης και κ. Χαλήτ Ογλού Μουμίν, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τοπείρου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δ/σης Δασών Ν. Ξάνθης, του Στρατού, του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, του Κυνηγητικού Συλλόγου Ν. Ξάνθης, εκπρόσωπος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Ξάνθης, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ξάνθης Μακεδονίας Θράκης και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Τοπείρου.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους προς τον Δήμαρχο και ενημερώθηκαν προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των Υπηρεσιών τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων της ερχόμενης θερινής περιόδου.