Εξιχνιάστηκαν 4 διαρρήξεις καταστημάτων στην πόλη της Ξάνθης

 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις (4) διαρρήξεις καταστημάτων, που διαπράχθηκαν την 7-12-2016 και 12-2-2017, στην πόλη της Ξάνθης.

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης την 7-12-2016, ενεργώντας από κοινού με έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, διέρρηξαν τρία (3) καταστήματα στην Ξάνθη. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και μία (1) ηλεκτρονική συσκευή.

 

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 24χρονος την 12-2-2017, διέρρηξε ένα ακόμη κατάστημα, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του.

 

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σύλληψη υπηκόου Μαρόκου για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

 

Συνελήφθη χθες (7-6-2017) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι, όπως προέκυψε είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας βελγικών αρχών, το οποίο κατασχέθηκε.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων σε χωριά της Καβάλας  

 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού

 

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν την 5-6-2017 και 16-5-2017, σε χωριά της Καβάλας.

 

Για τις δύο υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του 38χρονου.

 

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, την 5-6-2017 το πρωί, οι δράστες, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μετέβησαν στην οικία 80χρονης ημεδαπής, στο Ελαιοχώρι Καβάλας και προφασιζόμενοι «έλεγχο» βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού, την έπεισαν να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και χρυσαφικά, ενώ στη συνέχεια, αποσπώντας την προσοχή της, τα αφαίρεσαν και τράπηκαν σε φυγή.

 

Επιπλέον, την 16-5-21017, οι δράστες μετέβησαν στην οικία 86χρονης ημεδαπής, στα Αμισιανά Καβάλας, όπου ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

 

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Ακόμη 1.737 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τον μήνα Μάιο

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.737 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Μάιο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (1.019 άτομα), το Πακιστάν (227 άτομα), την Αλγερία (89 άτομα), τη Γεωργία (74 άτομα), το Ιράν (48 άτομα), το Ιράκ (39 άτομα), το Μαρόκο (32 άτομα) και τη Βουλγαρία (31 άτομα).

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 8.006 άτομα.