ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ QE

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δυστυχώς για τον Ελληνικό Λαό, το καλοκαίρι του 2015 ζει και αυτή τη φορά η Χώρα μας, αφού οι περήφανοι διαπραγματευτές, κοιτάζουν με αγωνία το eurogrup της 22ης Ιουνίου και το φάντασμα της αποτυχίας πλανάτε για μία ακόμη φορά πάνω στα κεφάλια των Ελλήνων  πολιτών  και η ώρα της πληρωμής της μεγάλης δόσης προς τους δανειστές πλησιάζει απειλητικά.

Η προσπάθεια να επιπλεύσει μετά το ναυάγιο του eurogrup της περασμένης Δευτέρας η κυβέρνηση και κάτω από την εσωκομματική πίεση, αυτή άρχισε το ίδιο αφήγημα με μπόλικη δόση λεονταρισμού.

Κάτι φαίνεται την 22η Ιουνίου, όμως εν τω μεταξύ η κυβέρνηση πρέπει να βρει τα λεφτά για να πληρώσει τους δανειστές. Αυτό το σημείο της εξέλιξης ,  όλοι έβλεπαν και μεταξύ αυτών και εμείς από τον Δεκέμβριο, όταν ξεκινούσε και πάλι την περήφανη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση.

Όλοι έβλεπαν ότι ο κ. Τσακαλώτος θα αποτύγχανε στην διαπραγμάτευση εκτός από τον ίδιο και τον κ. Τσίπρα. Όλοι ήξεραν ότι η αξιολόγηση θα μετατρεπόταν σε βράχο πάνω στα κεφάλια των Ελλήνων πολιτών εκτός από τον Τσακαλώτο και τον Τσίπρα.

Όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη γνώριζαν από την αρχή, ότι για μία ακόμη φορά τα σπασμένα αυτής της αξιολόγησης θα τα πλήρωνε ο Ελληνικός Λαός.

Η Ευρώπη και το ΔΝΤ, δυστυχώς για την Ελλάδα, μιλούν με αριθμούς ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση με συνθήματα ακόμη και την ώρα που η Χώρα οδηγείτε στα βράχια.

Ο Θεός να μας φιλάει με δαύτους που μπλέξαμε.