Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Πολλά ακούγονται και γράφονται για τους Βουλγάρους οι οποίοι χτίζουν  στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων μερικές φορές παράνομα, θαρρείς και ολόκληρη η παραλιακή ζώνη είναι νόμιμη.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι Βούλγαροι οι οποίοι επενδύουν αγοράζοντας ή νοικιάζοντας γη στις παραλίες της Ξάνθης, έχουν το δικαίωμα να χρίζουν ή να κάνουν παράνομες παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη  και είναι αρμοδιότητα των υπεύθυνων οργάνων να σταματούνε αυτές τις παρανομίες.

Όμως, κάποια στιγμή και η τοπική κοινωνία πρέπει να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει.

Θέλει τους Βουλγάρους να επενδύσουν νόμιμα στην παραλιακή ζώνη ή όχι;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτοί έρχονται να επενδύσουν στα ακίνητα της παραλιακής ζώνης και η πολιτεία είναι αυτή που θα θέσει τους όρους και τους κανόνες, γιατί απ ότι ακούγετε, με τον ντόρο που έγινε με τις παρανομίες των Βουλγάρων, η ένταση αγοράς και αξιοποίησης γης στην περιοχή  έχει κοπάσει.

Είναι καλό; Το θέλει η παραλιακή ζώνη και οι επαγγελματίες της;

Γιατί αν γυρίσουμε στο πρόσφατο παρελθών, από άποψη επενδύσεων στις παραλίες των Ανδήρων δεν «κουνιόταν φύλλο», τώρα ξαφνικά, μας έπιασε όλους ο πόνος αν χτίζουν;

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Να χρίσουν αλλά νόμιμα και σύννομα.

Δεν είναι δυνατόν οι αρμόδιοι που πληρώνονται από τον ιδρώτα του Έλληνα Φορολογούμενου, να μην είναι σε θέση να περιφρουρήσουν την νομιμότητα.