ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ: η ΔΕΗ δείχνει το σκληρό της πρόσωπο σε καρκινοπαθή της Ξάνθης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ανάστατη η γειτονιά στο σπίτι στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, ενός Ξανθιώτη καρκινοπαθούς στο τελευταίο στάδιο, ο οποίος είχε την αδυναμία να πληρώσει το ρεύμα και όπως λένε οι γείτονες που καταγγέλλουν το γεγονός στην XanthiTmes.gr, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ  πέρασαν από το σπίτι και χωρίς να δούνε τον πόνο και την ανέχεια που κρύβει μέσα του. απλά έκοψαν το ρεύμα.

Όπως ανέφεραν οι γείτονες, ο εν λόγο συμπολίτης μας, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και η σύζυγος του είναι άνεργη και με σοβαρό πρόβλημα υγείας, αφού το πόδι της είναι μολυσμένο, προφανώς λόγω της οικονομικής αδυναμίας που καθιστά δύσκολη την κίνηση της και όσο για τα παιδιά του, η μία του κόρη βρίσκεται στην Γερμανία και βοηθά όσο μπορεί και η άλλη άνεργη μένει μέσα στο ίδιο σπίτι χωρίς ρεύμα μαζί με τα ανήλικα παιδιά της που πάνε στο δημοτικό σχολείο καθώς και ο γαμπρός του που βιώνει το μαρτύριο της ανεργίας, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια.

Όπως αναφέρουν οι γείτονες, τα έσοδα τους περιορίζοντα σε μία σύνταξη  του καρκινοπαθούς περίπου 340 ευρώ και πλέον γενάτε το ερώτημα αν ο καρκινοπαθής «φύγει» ποιος θα συντηρεί όλη την υπόλοιπη οικογένεια.

Η οικογένεια ήδη έχει μία ρύθμιση στην ΔΕΗ και πληρώνει 67 ευρώ τον μήνα όμως ο  τελευταίος λογαριασμός ύψους 584 ευρώ που ήρθε στην οικογένεια που δεν μπορεί να ανταποκριθεί, στάθηκε η αιτία να κοπεί το ρεύμα και φυσικά το οξυγόνο στον ασθενή.

Σύμφωνα πάντοτε με την γειτονιά, την οικογένεια συντηρούν οι γείτονες οι οποίοι συνδράμουν με φαγητό και ότι άλλες πρώτες ανάγκες προκύπτουν όμως, αν δεν στηριχθούν στο θέμα του ρεύματος  ο καρκινοπαθείς θα «φύγει» μία ώρα γρηγορότερα αλλά και η υπόλοιπη οικογένεια θα μείνει στο σκοτάδι αφού με τον θάνατο του καρκινοπαθούς συνδημότη μας, θα χαθεί και η σύνταξη του.

Τέλος η γειτονιά κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας, τον δήμο, την εκκλησία να συνδράμει και να απαλύνει τον πόνο αυτής της οικογένειας που έχει την ατυχία να ζει σε τούτη την Χώρα.

Ας σκύψει η ΔΕΗ με περισσότερη ευαισθησία πάνω σε αυτές τις περιπτώσεις που μαθαίνουμε ότι στην Ξάνθη είναι πολύ περισσότερες από αυτές που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.