Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης παραχώρησε σήμερα, 17 Μαΐου 2017, Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα  “Αυτοδιοίκησης Πολιτών” του Διοικητηρίου  Δράμας, παρουσία του Αντιδημάρχου Δράμας κ. Καραμπατζάκη Δημητρίου και της Ειδικής Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας κα. Κουγιουμτζόγλου Δέσποινας.

Ο κ. Πατακάκης, αφού ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων και των παράλληλων δράσεων της φετινής ΔραμΟΙΝΟγνωσίας 2017, τόνισε πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια κιβωτό η οποία προφυλάσσει, συντηρεί και συνδυάζει διαχρονικά την αγνότητα των δραμινών κρασιών με τη δημιουργικότητα των κατοίκων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Στο μαζικό και αυθόρμητο αγκάλιασμα της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας προσθέσαμε την θέλησή μας να καταστήσουμε το κρασί της Δράμας μια αστείρευτη πηγή υλικού και άυλου πολιτισμού. Τέλος ο κ. Πατακάκης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, κάλεσε τον κόσμο στην έναρξη των εκδηλώσεων, παροτρύνοντας τον να δώσει μαζί μας μεγαλύτερη πνοή και προοπτική στην ΔραμΟΙΝΟγνωσία.

Ο κ. Καραμπατζάκης, εκ μέρους του Δημάρχου Δράμας, τόνισε πως η ΔραμΟΙΝΟγνωσία αποτελεί ένα τουριστικό γεγονός που φέρνει πλήθος επισκεπτών στον τόπο μας και στα οινοποιεία  της Δράμας και συνάμα ένα γεγονός που ενισχύει την αγορά, την οικονομική δραστηριότητα και συμβάλλει στην ανάπτυξή της. Αυτό το πολιτιστικό γεγονός και η ελκυστικότητα που επιφέρει θέτει τη Δράμα στο κέντρο της καρδιάς του κόσμου του κρασιού. Τέλος, χρησιμοποιώντας τις φράσεις «ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» και «ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ», ο κ. Καραμπατζάκης κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας στη μεγάλη γιορτή του οίνου.

 

 

 

 

 

 

Τέλος, η κ. Κουγιουμτζόγλου αναφέρθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας, εστιάζοντας στην τελετή έναρξης, στην έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας του ερυθρόμορφου κρατήρα με διονυσιακές παραστάσεις που ανευρέθη πρόσφατα, στη συναυλία των GAJO DILO και το άνοιγμα του μπουκαλιού στην κεντρική πλατεία της Δράμας, στην  ημερίδα για την διεκδίκηση Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης των κρασιών μας, στις ανοιχτές πύλες των οινοποιείων όλο το Σαββατοκύριακο, στη Γιορτή Αγοράς και εν κατακλείδι στην τελετή λήξης της φετινής ΔραμΟΙΝΟγνωσίας με την συναυλία των ΕΚΜΕΚ.