Στο μνημόνιο γράφετε ξεκάθαρα. Τέρμα οι προσλήψεις στους ΟΤΑ σύμφωνα με το μνημόνιο νούμερο 4 της Αριστερής Δημοκρατικής κ.λ.π., κ.λ.π. κυβέρνησης, διατυπώνετε ξεκάθαρα η απαγόρευση. «Απαγόρευση προσλήψεων στην Τ.Α. προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του 4ου Μνημονίου.

Ο πίνακας στη σελίδα 691 είναι αποκαλυπτικός : Μηδέν προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2018. Κανένας μόνιμος υπάλληλος σε όλους τους Δήμους και όλες τις Περιφέρειες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας το 2019. 

Και αυτό τη στιγμή που ο ίδιος πίνακας υπολογίζει τις αποχωρήσεις στην Τ.Α. σε άνω των 4.000 μόνο για τα δυο αυτά έτη, ενώ η Κυβέρνηση δίδει στην Κεντρική Διοίκηση – δηλαδή στον εαυτό της – 7.685 προσλήψεις για το 2018 κ’ 2019.

Δηλαδή για να καταλάβουμε οι Δήμοι και οι Περιφέρειες απαγορεύεται να προσλάβουν κόσμο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όμως δίνει «δώρο» στον εαυτό της 4.000 μονίμους υπαλλήλους.

Αν κάποιος κάνει τον υπολογισμό 7.685 υπάλληλοι επί 4 ψηφοφόρους περίπου που διαθέτει η κάθε οικογένεια ίσον 30.000 ψηφαλάκια.

Αν κανένας υπολογίσει τις περίπου 4000 βοηθητικούς, συμβουλάτορες και παρατρεχάμενους που πληρώνονται από τον ιδρώτα του λαουτζίκου, αμέσως γίνονται άλλες 16.000 σταυροί.

Αν τώρα πάμε στους διάφορους συμβουλάτορες των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών – κάτι ακούγεται για 300.000 «τακτοποιημένους από το παράθυρο»… Σίγουρα δεν γνωρίζουμε αν αυτοί οι ψήφοι φτάνουν για να ξαναγίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως αν λάβουμε υπ όψη δήλωση γνωστού υπουργού τούτης της κυβέρνησης που είπε «μέχρι το 2018 ποιος ζει και ποιος πεθαίνει»…

Μάλλον σημαίνει… να περνάνε αυτοί καλά και οι υπόλοιποι….