Οι εργασιακές σχέσεις και ιδίως οι ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της εργασίας τις Κυριακές – θέματα που περιλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης – βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις του Πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνουν μέτρα αντιαναπτυξιακά, μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, της συλλογικής αυτονομίας και των εργασιακών σχέσεων.

Σε ότι αφορά την εργασία τις Κυριακές, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «υπήρχε από το 2013 ένα ρυθμισμένο πλαίσιο για επιπλέον 8 Κυριακές τον χρόνο, το οποίο με ευθύνη της Κυβέρνησης οδηγείται σε πλήρη απελευθέρωση και ασυδοσία.

Απειλούνται με κατάρρευση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με περαιτέρω επιβάρυνση οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα».

Έδωσε έμφαση στις εργαζόμενες μητέρες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν παράλληλα στις οικογενειακές και εργασιακές τους υποχρεώσεις.

Οι νέες διατάξεις αναδεικνύουν σκοπιμότητες εξυπηρετήσεων της Κυβέρνησης σε συγκεκριμένα συμφέροντα και επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Παράταξη θα δώσει τη μάχη με τους εργαζόμενους για αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα.