Στην συνεδρίαση του Π.Σ. (8-5-2017) , σε συγχορδία, οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (από την Περιφερειακή Αναγέννηση, την Κοινωνική Συμμαχία, την Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση, την Μακεδονία – Θράκη-Ελλάδα μας Τερενς Κουικ, την Γνώση και Συνεργασία, την Οικολογική Αλληλεγγύη έως και τα φασιστοειδή της Ελληνικής Αυγής) συνεπικουρούμενες από τους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , της Ν.Δ. , και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , συναποφάσισαν  την επιβολή διοδίων στην Περιφέρειά μας.

Αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό προς τον λαό και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας που με λαϊκίστικες κορώνες ενάντια στα μνημόνια και τα χαράτσια, δήθεν εναντιώνονται στην κατασκευή των «μετωπικών»  διοδίων στην Μεστή , αλλά από την άλλη προτείνουν την δημιουργία νέων διοδίων στο Αρδάνιο και την επιβολή  σε ολόκληρο  το μήκος της Εγνατίας Οδού  καθώς και των καθέτων αξόνων, των «αναλογικών διοδίων».

Αλήθεια που ήταν το προηγούμενο διάστημα, όταν και οι ίδιοι γνώριζαν πολύ καλά,  πως με την ΚΥΑ που υπογράφτηκε το 2014 από την συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ , προβλέπεται η κατασκευή  13 διοδίων  στην Εγνατία Οδό και τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, καθιστώντας απαγορευτικές τις μετακινήσεις για τα λαϊκά στρώματα. Όταν το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές επιτροπές οργάνωναν κινητοποιήσεις και αποκλεισμό των σταθμών των διοδίων για την κατάργησή τους;

Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι Κυβερνήσεις και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και η ΕΕ για την φοροληστία του Λαού  για   να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων.

Είναι πάγια η τακτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που από την μια  φορολογούν το λαό και από την άλλη  όταν κατασκευάζουν δρόμους τον βάζουν να τους ξαναπληρώνει από την αρχή διπλά και τριπλά.

Είναι η πολιτική του χαρατσώματος του λαού και της υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και ο νέος σταθμός διοδίων που στήνεται στη Μέστη.

Σήμερα, με τα τέσσερα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, την ανεργία στο 25%, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την πείνα να μεγαλώνει, ο λαός και οι εργαζόμενοι της περιοχής δε πρέπει να  αποδεχτούν  κανένα νέο χαράτσι όπως αυτό των διοδίων.

 

Για να ανατραπεί αυτή η πολιτική χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και συμμαχία των εργαζομένων με τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και στα χωριά κατά των κομμάτων και την εξουσία των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών.

Αποδέσμευση από ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία και δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των οδικών αξόνων της χώρας μας.

 

Ο λαός μας έχει δικαίωμα να κινείται σε δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους γιατί τους έχει πληρώσει και συνεχίζει να τους πληρώνει με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και τους τεράστιους φόρους στα καύσιμα.

Καλούμε τον λαό της Αν. Μακ. – Θράκης ,  με τη δράση του να πει ένα μεγάλο όχι στα νέα διόδια.

Να απαιτήσουμε να καταργηθούν τα υπάρχοντα.

 Να ενώσουμε τις φωνές και τη διεκδίκηση μας με τον αγώνα που διεξάγουν και οι κάτοικοι άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ