Η Ένωση αποστράτων αστυνομικών Ξάνθης καλεί τα μέλη της και τους πιστούς να παραβρεθούν στον Μέγα Εσπερινό μετ αρτοκλασίας της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης προστάτιδας των αποστράτων αστυνομικών.

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει να παραστείτε στη πανηγυρίζουσα Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, προστάτιδας της Ένωσης μας.

 

Την 4η Μαΐου 2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.00΄ μ.μ., θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και την 5η Μαΐου και ώρα 09.30 π.μ. κυριώνυμον ημέρα, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

 

Και τις δύο ημέρες θα τιμήσει με την παρουσία του και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου                          κ.κ. Παντελεήμονος και θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο αρχονταρίκι της Μονής.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗΣ      ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Με την ευκαιρία, γνωρίζουμε ότι η Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς, ήταν η προστάτιδα του Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής μέχρι το 1984, χρονιά που ενοποιήθηκε με το Σώμα της Αστυνομίας Πόλεων, για να ιδρυθεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, που ιδρύθηκε το  1999, αποφάσισε και έθεσε εαυτόν υπό την προστασία της Αγίας κι έκτοτε Ομοσπονδία και μέλη-Σύνδεσμοι Ενώσεις εορτάζουν τη μνήμη της.