Συνελήφθη κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 33χρονος ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 17 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (24-4-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας.

 

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος Μάνδρας), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Ακολούθως, στο ύψος του Σουφλίου, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 1 κινητό τηλέφωνο.

???????????????????????

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

.

Σύλληψη 20χρονου ημεδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

 

Συνελήφθη χθες (24-4-2017) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 20χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι, τον εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση διάφορα παιδικά παιχνίδια, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

 

Κατασχέθηκαν 68 παιδικά παιχνίδια, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.    

 

Συνελήφθησαν 3 άτομα για κατοχή ναρκωτικών στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης

 

Συνελήφθησαν χθες (24-4-2017), στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ξάνθης, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν τον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας, διότι, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 70 γραμμαρίων.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Άσπρη Άμμο Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, ο 24χρονος ημεδαπός, διότι, εντόπισαν στην κατοχή του μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,2 γραμμαρίων.

 

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι, τον εντόπισαν να κατέχει μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Ξάνθης.

 

 

 

 

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 40χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 21χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 40χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση τμημάτων δίκυκλης μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τον 40χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει την 25-10-2016, σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ για την αγορά των τμημάτων της μοτοσικλέτας, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Χθες (23-4-2017) το απόγευμα, στο 190+200 Χ/Σ της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Θεσσαλονίκης (ευρύτερη περιοχή Καλού Αγρού Δράμας), η επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 97χρονο ημεδαπό.

 

Ο θανών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

 

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Δράμας.