Περιορισμό της κυκλοφορίας αποφασίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης στα πλαίσια του ποδηλατικού αγώνα .

 

αποσκοπώντας στην ασφαλή διεξαγωγή του Διασυλλογικού Ποδηλατικού Αγώνα Δρόμου 1η ανάβαση Μαιάνδρων Νέστου, Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων και OPEN,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1ο

  1. Εγκρίνουμε όπως την Κυριακή, 23-4-2017, πραγματοποιηθεί στο Ν. Ξάνθης ο εν λόγω ποδηλατικός αγώνας, όπως περιγράφεται αναλυτικά στα ανωτέρω ( ε’ και στ’) σχετικά έγγραφα των διοργανωτών, με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθηθεί το παρακάτω δρομολόγιο και θα τηρηθούν από τους διοργανωτές όλοι οι ισχύοντες κανονισμοί και μέτρα ασφαλείας για τους συμμετέχοντες: Αφετηρία Σιδηροδρομικός Σταθμός Τοξοτών Ν. Ξάνθης – Μεγάλο Τύμπανο – Τοξότες – Τερματισμός Κεραίες (υψόμετρο 875 μ.). Ο δρόμος από Τοξότες μέχρι τις Κεραίες από την 11:30 έως την 13:30 ώρα θα παραμείνει κλειστός για τα λοιπά οχήματα.
  2. Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Τοξοτών Ν. Ξάνθης (ώρα 12:00) μέσω της οδού έως το Μεγάλο Τύμπανο. Στη συνέχεια η κυκλοφορία όλων των οχημάτων περιορίζεται – ρυθμίζεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των Αστυνομικών.
  3. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης (ιδιαίτερα από τους διοργανωτές) και της κυκλοφορίας των οχημάτων, με σκοπό την πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Άρθρο 2ο

α)      Η απόφαση αυτή είναι προσωρινή και ισχύει για το αναγραφόμενο παραπάνω χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

β)      Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας (Α.Σ. Ευλάλου). Η Υπηρεσία δύναται να προβεί σε επιπλέον ρυθμίσεις ή τροποποιήσεις, ανάλογα με τις συνθήκες και την έκβαση του γεγονότος.

γ)      Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.-