Η πολιτική σπέκουλα και η προπαγάνδα που επιχειρείται στα τζαμιά της Θράκης από ιμάμηδες ελεγχόμενους από την ψευδομουφτεία και το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής είναι ένα σύνηθες και γνωστό στην περιοχή φαινόμενο όμως αυτή τη φορά ένας ιμάμης φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Όπως κατήγγειλαν στη ΦΩΝΗ κάτοικοι του Κικιδίου, ο ιμάμης του τοπικού τεμένους και οπαδός όπως φαίνεται του Ερντογάν πανηγύρισε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/4) με μάλλον έξαλλο τρόπο την επικράτηση του «ΝΑΙ» στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Συγκεκριμένα, από τα μεγάφωνα του τζαμιού και με αρκετή ένταση ακούγονταν επί πόση ώρα στα τούρκικα ο ιμάμης να λέει «Η νίκη είναι δική μας» την ώρα που στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχε κινητικότητα με αρκετούς παρευρισκόμενους.

Η όλη αυτή κατάσταση όπως ήταν φυσικό δημιούργησε ανησυχία στους περίοικους με έναν εξ αυτών να μας λέει χαρακτηριστικά πως «εδώ και 30 χρόνια που μένω στο Κικίδιο και σε κοντινή απόσταση από το τζαμί πρώτη φορά ακούω τέτοια ομιλία και σε τέτοια ένταση».

Εκτός του παραπάνω γεγονότος εντύπωση προκάλεσαν και σε αρκετούς τα φώτα στις κολώνες περιμετρικά του τεμένους τα οποία αναβόσβηναν ρυθμικά.

 ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ