Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος εφιάλτης που είχε ποτέ ο μέσος Έλληνας πολίτης μετά  την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι αυτή η επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές,  θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Εκτός πλέον, αν επαληθευτεί το ακόμη χειρότερο σενάριο και που λέει ότι ο Τσίπρας θα καθίσει στην εξουσία, αδιάφορο  αν ο Ελληνικός Λαός φτάσει στο σημείο να σέρνεται στην φτώχια, με την βοήθεια εννοείται των Γερμανών.

Ο λόγος που ενισχύει την δεύτερη περίπτωση, δηλαδή ο Τσίπρας να παραμείνει στην κυβέρνηση ανεξάρτητα αν ο Ελληνικός Λαός θα ξεφτιλιστεί και άλλο και θα πέσει στα χαμηλότερα σκαλιά της φτώχιας,  από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν απέσπασε σαφή ανταλλάγματα, ενώ, το μόνο που διασφαλίζεται από αυτήν την συμφωνία κόλαφος, είναι το «όργιο» περικοπών και η παραμονή της στην εξουσία.

Το μόνο σίγουρο είναι  ότι οι γερμανοί πολιτικοί, δεν θα έχουν και το αγκάθι της επανάληψης του 2015, ενόψει των δικών τους εκλογών.

Δεν θα ήταν ακραίο αν λέγαμε ότι ο Τσίπρας στην ουσία, συμφώνησε με όλα αυτά τα δεινά για τον Ελληνικό Λαό, προκειμένου η Μέρκελ και ο Σόιμπλε να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στον προεκλογικό τους αγώνα.

Τελικά γιατί ο Τσίπρας, ενώ ποντάριζε στις εκλογές της Γερμανίας, κρατώντας το κλείσιμο της αξιολόγησης  σαν κρυμμένο άσσο στο μανίκι του για μία πολιτική λύση, καθυστερώντας το κλείσιμο της αξιολόγησης, τελικά υπέκυψε;

Ποιοι ήταν οι λόγοι που δέχθηκε αυτήν την συνθηκολόγηση χωρίς η χώρα να κερδίσει κάτι;

Μήπως δεσμεύτηκαν οι Γερμανοί ότι δεν θα στηρίξουν Μητσοτάκη για να απολαύσει ο ίδιος τους καρπούς της εξουσίας, με δεδομένο ότι δεν πρόκειται, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να καταρρέει, να ξαναδεί την εξουσία;

Αν αυτό δεν είναι τυχοδιωκτισμός τότε τι είναι;