Φιάσκο από την Αστυνομία στο Φάλληρο

Φιάσκο από την Αστυνομία στο Φάλληρο

 

“Τρύπες” στο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στη χθεσινή ληστεία στο Παλαιό Φάληρο, αναζητά η Αστυνομία, παραδεχόμενη αφενός και αποδίδοντας εμμέσως εκεί το φιάσκο με το ληστή που κατάφερε να διαφύγει έχοντας παραμείνει επί δεκατέσσερις και πλέον ώρες σε μια ντουλάπα, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση “από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών”: Πρακτικά αναζητώνται τα “στεγανά” εκείνα μεταξύ των υπηρεσιών που δεν επέτρεψαν τον επαρκή τους συντονισμό, ώστε μια επιχείρηση που εξαρχής είχε τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε επιτυχία, να καταλήξει, τελικά, σε φιάσκο.

Από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν πάντως, είναι ότι στελέχη της Σήμανσης πήραν αποτυπώματα από την πόρτα της ντουλάπας μέσα στην οποία είχε κρυφτεί ο καταζητούμενος ληστής, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να ανοίξει τη ντουλάπα, όχι αναζητώντας τον, αλλά έστω για να διαπιστώσει αν οι δράστες είχαν ψάξει και εκεί, άρα πιθανότητα θα έπρεπε και εκεί να αναζητήσουν στοιχεία. Και βέβαια, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σε ένα σπίτι που είχε κάλυψη με κάμερες κανένας στη διάρκεια της επιχείρησης δεν είδε προσεκτικά το υλικό τους για να διαπιστώσει αν είχαν βγει από το σπίτι και οι τέσσερις άνδρες που είχαν εισβάλει. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα είχε διαπιστωθεί ότι από τους τέσσερις είχαν βγει από το διαμέρισμα οι τρεις.

Ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα για τους ληστές του Φαλήρου

Υπενθυμίζεται ότι οι ληστές του Παλαιού Φαλήρου, δυο εκ των οποίων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα αντιμετωπίζουν ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα. Η εισαγγελία πέραν της δίωξης για την ληστεία στο διαμέρισμα της 64χρόνης στο Παλαιό Φάληρο η οποία κατέληξε σε πεδίο μάχης, εξέδωσε και εντάλματα σύλληψης σε βάρος άλλων δύο (ο ένας εκ των δύο είναι αυτός που “κρύφτηκε” στη ντουλάπα).

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Απρίλιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων