Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, αναφορικά με το θέμα της ΑΕΠΙ, η οποία στην κυριολεξία έχει εκθέσει με τις συμπεριφορές της επαγγελματίες και χώρα στο Εξωτερικό, ζητά να ψηφιστεί ο νόμος Μπαλτά στην αρχική του  μορφή (πριν τις ύποπτες παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων) και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος δεσμεύεται ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντα των επαγγελματιών μελών της Πανελλαδικά, αλλά και τα συμφέροντα των δημιουργών.

Στην τελευταία συνομιλία μας με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο οποίος είναι επιφορτισμένος από την ΚΕΕΕ να διεξάγει όλες εκείνες τις συζητήσεις για την λήξη αυτής της ιστορίας, ανέφερε ότι τα Επιμελητήρια είναι σε θέση, χωρίς επιβάρυνση να εισπράττουν από τους επαγγελματίες μέλη τους για λογαριασμό των ανθρώπων της τέχνης τα αναλογούντα, χωρίς καμία επιβάρυνση, όπως έκανε μέχρι τώρα η ΑΕΠΙ με έναν ληστρικό τρόπο όπως αποδείχτηκε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Μωραίτης και οι καλλιτέχνες θα παίρνουν για τα πνευματικά τους δικαιώματα πολλαπλάσια  από ότι έπαιρναν μέχρι τώρα από την ΑΕΠΙ αλλά και οι επαγγελματίες χρήστες μουσικής, θα πληρώνουν πολύ λιγότερα.

Όλοι πλέον ελπίζουν ο κ. Πρωθυπουργός θα ακούσει την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και θα ενεργήσει ανάλογα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

927-2017