Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

ΑΛΛΑΖΕΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ή ΨΑΧΝΕΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΠΟΙΟ «ΔΕΞΙΑ»;

Είναι γεγονός ότι η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της έγκλησης του Περιφερειακού Συμβούλου και στελέχους του κόμματος Μεχμέτ Ουστά Χουσείν ο οποίος βγήκε σέλφι σχηματίζοντας με τα δάχτυλά του χεριού του το σήμα των Γκρίζων Λύκων είναι μία ευχάριστη ένδειξη ότι τα κόμματα που τα τελευταία 30 χρόνια ανέθρεψαν στους κόλπους τους συμπεριφορές όπως του παραπάνω περιφερειακού συμβούλου, αντιδρούν έτσι.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι επί σειρά δεκαετιών τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδιναν «συγχωροχάρτι» σε τέτοιου είδους συμπεριφορές με αντάλλαγμα τους μειονοτικούς ψήφους.

Τι έγινε σήμερα; Αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά να γίνει πατριωτικό ή κοιτάζει λίγο δεξιότερα προκειμένου να μαζέψει ψήφους στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν;

Αυτήν την συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ σίγουρα θα την παρακολουθήσουμε για να δούμε αν και μετά τις εκλογές θα κρατήσει το ίδιο «τέμπο» ή θα την ξεχάσει μόλις ξαναδεί ή κοντέψει την εξουσία. Αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς.

Αν όμως είναι οι προθέσεις του αυτές που διατυπώνουν τα τοπικά και κεντρικά στελέχη τότε του τότε τους αξίζουν συγχαρητήρια και μακάρι να ακολουθήσει την λογική τους το έτερο κόμμα εξουσίας, αυτό της ΝΔ.

Σαφώς και δεν κάνουμε αναφορά να αλλάξει λογικές ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει και πάλι στο 3% οπότε δεν γενάτε θέμα. Όμως όσο είναι στην κυβέρνηση-σιγά να μην τολμήσει- καλά θα κάνει να βάλλει κάποιο χαλινάρι στους μειονοτικούς βουλευτές του και στα κομματικά του στελέχη που άλλα πιστεύουν, άλλα λένε και άλλα κάνουν..