Την Κυριακή 2 Απριλίου ο δήμος Καβάλας, υπό την εποπτεία της υπηρεσίας καθαριότητας και της τεχνική υπηρεσίας, θα μετέχει δυναμικά στην πανελλαδική εξόρμηση καθαριότητας Let’s do it Greece για την οποία το ενδιαφέρον ήταν τόσο αυξημένο ώστε ο κατάλογος των εθελοντών έχει κλείσει προ πολλού.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος καθαριότητας Κορίνα Χιώτη Πρασσά μας μίλησε ραδιοφωνικά για την τεράστια ανταπόκριση που σημειώνεται από τους καβαλιώτες. Εξακόσια σημεία σε όλη τη χώρα θα δεχθούν την καθαριότητα και τον εξωραϊσμό στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, εκ των οποίων τα πενήντα βρίσκονται στο δήμο Καβάλας. Έως το πρωί της Παρασκευής χίλιοι περίπου εθελοντές είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να μετέχουν στη δράση. Κάθε σημείο καθαριότητας είναι ξεχωριστό και μοναδικό.

Η αντιδήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους φορείς, συλλόγους, επαγγελματίες που θα μετέχουν αλλά κυρίως τους μεμονωμένους δημότες οι οποίοι ενσωματώνονται σε ομάδες προκειμένου να βοηθήσουν. Η αντιδήμαρχος μας ανέφερε ενδεικτικά ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα καθαρίσει και θα εξωραΐσει την πλατεία Ελευθερίας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος σκοπεύει να καθαρίσει την πλαγιά της Αγίας Παρασκευής και τον περιβάλλοντα χώρο πέριξ του δικαστικού μεγάρου. Αυτό σημαίνει ότι καθένας όπου ζει κι εργάζεται εκεί ακριβώς επιθυμεί να καθαρίσει. Ενεργά θα μετέχει και η δημοτική ενότητα Φιλίππων στη δράση υπό το συντονισμό της κ. Μπαλτζίδου.

Βεβαίως, τα χίλια άτομα θα χρειαστούν και τα ανάλογα υλικά και καθαριστικά προκειμένου να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους. Αυτά εξασφαλίστηκαν από δωρεές, έτσι η κ. Πρασσά ευχαρίστησε θερμά και τους χορηγούς οι προσφορές των οποίων κάλυψαν τις ανάγκες κι άρα ο δήμος δεν έχει δαπανήσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Εάν σήμερα προκύψει ενδιαφέρον από κάποιον ακόμη φορέα δύσκολα θα ικανοποιηθεί το αίτημα συμμετοχής του αφού τα υλικά έχουν εξαντληθεί. Εάν πάντως υπάρχουν χορηγοί που ακόμη και τώρα θα αποφασίσουν να βοηθήσουν, θα μπορούσαν να προμηθεύσουν με υλικά. Ειδικότερα, χρειάζονται υλικά όπως ασβέστης, λαδομπογιές, πλαστικό χρώμα, βούρτσες κλπ.

proininews