Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Μιας και η αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση για το θερινό ωράριο και σημειώνει τις ώρες κοινής ησυχίας και καλά κάνει,  να θυμηθούμε και με μείς με την σειρά μας τι γίνεται με τις υπόλοιπες ώρες  που δεν είναι χαρακτηρισμένες ως ώρες κοινής ησυχίας αλλά στο Πούρναλικ και στο Δροσερό οι μουσικές και τα πανηγύρια που είναι σχεδόν κάθε μέρα,  με την ένταση από τα ηχητικά σύνολα τους, από την υπερβολική ηχορύπανση,   σου εξασφαλίζουν εισιτήριο στο τρελοκομείο. Εκεί κύριε Αστυνομικέ Διευθυντά  τι γίνεται;

Ελπίζουμε φέτος το καλοκαίρι, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Ξάνθης κ. Καραμανλής, ο οποίος δεν έχει και δεσμούς με την Ξάνθη ούτε υποχρεώσεις, να τα λέμε και αυτά,  να επιβάλλει τον νόμο που τόσα χρόνια οι προηγούμενοι Αστυνομικοί Διευθυντές δεν κατάφεραν να επιβάλλουν.

Ελπίζουμε οι επιτελείς του να τον ενημέρωσαν ότι μπορεί οι αξιαγάπητοι γείτονες του Πούρναλικ και του Δροσερού να τηρούν το οράριο κοινής ησυχίας αλλά μέσα στο κανονικό ωράριο δημιουργούν με τους γάμους και τα γλέντια τους τέτοια ηχορύπανση που θα προτιμούσες να μένεις μέσα στα νεκροταφεία έστω και με κάπως μακάβριους γείτονες,  παρά να γειτονεύεις με αυτούς τους συνοικισμούς.

Ας ελπίσουμε ότι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής θα ασχοληθεί με το θέμα και θα τηρήσει τον νόμο που λέει ότι μέσα στον οικιστικό ιστό απαγορεύετε πέραν τον 50 ντεσιμπέλ θόρυβος για να μπορέσουν επιτέλους να ησυχάσουν αυτό το καλοκαίρι οι γείτονες αυτών των περιοχών και να μην έχουμε τα περσινά και τα προπέρσινα.