Η προσπάθεια του Επιμελητηρίου Ξάνθης να δώσει ταυτότητα στον καβουρμά της Θράκης με αφετηρία την 5η Πανελλαδική Έκθεση που ξεκινά στο κλειστό Αμοιρίδιο της Ξάνθης και που όλος ο χώρος έχει κατακλειστεί από επιχειρήσεις που θέλουν να προβάλλουν τα προϊόντα τους είναι βέβαιο ότι θα στεφθεί με επιτυχία.

Συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια επιχειρήσεις παραγωγής καβουρμά από την Θράκη.

Η πρωτοβουλία των επιχειρήσεων εστίασης να διαθέσουν κατά την διάρκεια της πανελλαδικής έκθεσης τους σέφ για να μαγειρέψουν με τις δικές τους συνταγές τον καβουρμά και να τον μοιράσουν στους επισκέπτες σίγουρα είναι μία από τις καλλίτερες ιδέες με δεδομένο ότι φέτος αναμένεται να επισκεφτεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Σ. Μωραίτη, πολύς κόσμος.

Βέβαια όπως όλοι αντιλαμβάνονται η προσπάθεια να παρασκευαστεί καβουρμάς διαστάσεων ικανών να προκαλέσει το ενδιαφέρων των υπευθύνων των Γκίνες, βγαίνει το συμπέρασμα ότι για μία ακόμη φορά η Ξάνθη πρωτοπορεί σε ιδέες τις οποίες και τις υλοποιεί με επιτυχία όπως και πέρυσι με την καριόκα της Ξάνθης που ήδη έχει γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες.

Την Παρασκευή οι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σ. Μωραίτης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυτό το εκλεκτό έδεσμα το οποίο αν πιστοποιηθεί μετά την όλη προσπάθεια, αντιλαμβάνεται κανένας το θετικό του πράγματος για τις εταιρείες παρασκευής καβουρμά  της Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις της Ξάνθης παρασκευάζουν καβουρμά αλλά είναι, όπως ανέφερε ο κ. Μωραίτης, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των δικών τους επιχειρήσεων και έτσι το βάρος της όλης προσπάθειας διάδοσης, πιστοποίησης  και εγγραφής  στο βιβλίο Γκίνες  πέφτει στις τέσσερες μεγάλες επιχειρήσεις της Θράκης.

Τα υπόλοιπα στην έναρξη της 5ης Πανελλήνιας έκθεσης στην Ξάνθη που θα γίνει την Τετάρτη στις 22 Μαρτίου και ώρα δώδεκα.