Μαθαίνουμε ότι εταιρεία “Agritex Ενεργειακή Α.Ε.”. υπέβαλε δεσμευτική πρόταση για την αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου της Ν. Κεσσάνης.

Καιρός ήταν να μπει κάποιος επενδυτής στην περιοχή και να εκμεταλλευτή αυτό το δώρο Θεού που οι διοικήσεις του         Δήμου Αβδήρων εδώ και δεκαετίες άφησαν ανεκμετάλευτο. Το ύψος των δαπανών για την κατασκευή των εγκαταστάσεων που προβλέπεται στην οικονομοτεχνική μελέτη διαχείρισης τμήματος του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου Νέας Κεσσάνης Δήμου Αβδήρων είναι 6.000.000 ευρώ και το σχετικό χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των έργων υπολογίζεται σε 23 μήνες από τη υπογραφή της σχετικής σύμβασης μίσθωσης, όπως αυτά αναλύονται στην τεχνική προσφορά του πλειοδότη.

Το δικαίωμα διαχείρισης τμήματος του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου εκμισθώνεται για χρονική περίοδο 25 ετών, με δικαίωμα μονομερούς παράτασης για 5 επί πλέον έτη κάθε φορά, μέχρι τη συμπλήρωση 35 ετών συνολικά, εφόσον τηρούνται οι όροι των σχετικών συμβάσεων και οι οροι προστασίας του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία AGRITEX Ενεργειακή ΑΕ είναι μία αγροτική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που αξιοποιεί την τεχνολογία της συμπαραγωγής ηλεκτρικής με θερμική ενέργεια από φυσικό αέριο.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και αποτελούνται από :υαλόφρακτο υπέρ-αυτόματο θερμοκήπιο 100 στρεμμάτων, στο οποία παράγεται με υδροπονικό τρόπο τομάτα σε τσαμπί μονάδα συμπαραγωγής ενέργειας ισχύος 4,8 MW ηλεκτρικής και 6 MW θερμικής ενέργειας.

Η επένδυση χρηματοδοτήθηκε από το μέτρο 2.1 του επιχειρησιακού προγράμματος ανταγωνιστικότητας του ΥΠΑΝ και ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007.

Σκοπός της εταιρείας είναι να παράγει υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας αγροτικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογίας με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, στοχεύοντας στην ικανοποίηση των αναγκών του σύγχρονου καταναλωτή.