ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Το ότι ο κ. Κατρούγκαλος δεν αντιλαμβάνεται το βάρος των ευθυνών του φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του, ως μία νέα κα Τασία, η οποία καλούσε τους μετανάστες να έρθουν να «λιαστούν» στην Ελλάδα, έτσι και ο εν λόγω Αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί τους Τούρκους Αξιωματούχους να έρθουν στην Θράκη για να κάνουν τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος ανάδειξης του κ. Ερντογάν ως νέου πασά, «πασών των Τουρκιών» ή κάτι ανάλογο.

Λογικό είναι αυτή η νέα «πρωτοβουλία» μέλους της κυβέρνησης Τσίπρα, εκτός από τις αντιδράσεις της κοινωνίας να προκαλέσουν και δηλώσεις των τοπικών φορέων της Θράκης και ειδικότερα της Ξάνθης έτσι όπως αυτές τις καταγράφει η «Θράκη».

 

 

 

ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ

Η πρώτη εντονότατη αντίδραση προήλθε από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Ζαγναφέρη, ο οποίος μιλώντας στην «Θ» καταφέρθηκε εναντίον του αναπλ. Υπ. Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα και ως… «ιπτάμενο» καθηγητή του ΔΠΘ. Ο κος Ζαγναφέρης ανέφερε: «Διαφωνώ κάθετα και καταδικάζω απερίφραστα τις δηλώσεις του κου Κατρούγκαλου, ο οποίος βλέπει προφανώς φαντάσματα! Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν πολιτικό που του εμπιστεύθηκε η πολιτεία να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και το μετέτρεψε σε εφιάλτη για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους; Ντρέπομαι για τον συγκεκριμένο κύριο, γιατί εκτός των άλλων είναι και καθηγητής του Θρακιώτικου Πανεπιστημίου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει όχι μόνο τι διαδραματίζεται στην Θράκη, αλλά και γενικότερα τι επικρατεί στην χώρα! Είναι προφανώς από εκείνους τους ιπτάμενους καθηγητές που κάθε άλλο παρά τιμούν το Θρακιώτικο Πανεπιστημίο με τέτοιου είδους συμπεριφορές και πολιτικές δηλώσεις. Κατά τα άλλα ο Ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε αυτόν τον άνθρωπο και την κυβέρνησή του να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Το φαντάζεστε»;

 

Χ.ΟΥΤΣΗ: «ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ Ο κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ…»

Ωστόσο τον Γιώργο Κατρούγκαλο «αδειάζει» η Τομεάρχης των ΑΝΕΛ κ. Χρύσα Ούτση, η οποία αναφέρει ότι «προφανώς ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε προσωπική άποψη, διότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα αίτημα. Αν υπήρχε αίτημα θα απαντούσε η ίδια η Κυβέρνηση στην πρόσκληση – αίτηση αυτή. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, πριν το Δημοψήφισμα, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για διάφορους λόγους η επίσκεψη αυτή στην Θράκη, πρώτον γιατί δεν έχουμε Τούρκους πολίτες οι οποίοι ψηφίζουν οπότε δεν υπάρχει λόγος να έρθουν εδώ και δεύτερον δεν μπορεί η εσωτερική διαμάχη που έχει ανοίξει με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεταφερθεί σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως η δική μας».

«ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ…»

«Δεν συμφωνώ σε μια ενδεχόμενη τέτοια επίσκεψη ή κάποιο αίτημα που αφορά στο να επισκεφθούν πριν το δημοψήφισμα την περιοχή. Από εκεί και πέρα, ναι όντως έχουμε τις Α σχέσεις με την Τουρκία, αλλά θεωρώ πολύ επικίνδυνο να γίνονται τέτοιες δηλώσεις, την στιγμή που υπάρχει τέτοια ένταση και ειδικά για την περιοχή μας» συνεχίζει η ίδια, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν βρίσκω κανένα λόγο, από την στιγμή που δεν έχει ψηφοφόρους η Τουρκία στη χώρα μας, όπως στις άλλες χώρες για να πάνε να ψηφίσουν (είναι λίγοι, άνθρωποι δηλαδή που έχουν παντρευτεί Έλληνες) θεωρώ ότι δεν υφίσταται λόγος να έρθει κάποιος στην Ελλάδα, πριν το δημοψήφισμα για να κάνει προεκλογική εκστρατεία για αυτό. Μάλιστα επειδή άρχισαν τα πράγματα να οξύνονται με κάποιες ακραίες δηλώσεις, κάποιων ανθρώπων από την Μουσουλμανική μειονότητα, μου…βάζεις το μυαλό ότι θα υπάρξει και κίνδυνος ασφάλειας στην περιοχή, γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν τα δύο άκρα».

 

«ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ…»

Ως προς την δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου τώρα, η κ. Ούτση επισήμανε για άλλη μια φορά ότι «θεωρώ πως ήταν μια προσωπική του άποψη και επίσης θεωρώ ότι δεν την σκέφτηκε καλά και θα έπρεπε να την ξανασκεφτεί. Από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι είναι άποψη της Κυβέρνησης. Όταν θα έρθει η ώρα να έχει η Κυβέρνηση στα χέρια της ένα τέτοιο αίτημα, θα αποφασίσει έχοντας υπόψιν της όλες τις παραμέτρους, όλους τους κινδύνους και τους λόγους που θα γίνει αυτή η αίτηση και δεν θα αποφασίσει αυθόρμητα ή με τον τρόπο που το δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος».