Σε εξέλιξη οι σχολικοί αγώνες στην Ξάνθη !
          Από το badminton σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο  
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτόν τον καιρό οι σχολικοί αγώνες στην Ξάνθη.
Στα Λύκεια την Πέμπτη 16/03 διεξάγονται οι τελικοί αγώνες της περιφέρειας για την Β΄ φάση.
2ο και 3ο ΓΕΛ σε μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο αναμετρώνται με γειτονικούς νομούς με το ενδιαφέρον να στρέφεται για μια ακόμη φορά στον «βασιλιά των σπορ».
Νωπές οι μνήμες από την κατάκτηση του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος από το 2ο ΕΠΑΛ της Ξάνθης και βάσιμες οι φετινές αξιώσεις για μια ακόμη πετυχημένη πορεία προς το final four της διοργάνωσης.
 
Την σκυτάλη έχουν πάρει ήδη οι μαθητές από τα Γυμνάσια με αγώνες μπάσκετ και χαντ μπωλ.
Αξιόλογες όμως και οι «παράπλευρες» σχ. διοργανώσεις σε ατομικά αθλήματα.
Badminton και πινγ-πονγκ μονοπωλούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης το οποίο και διεκδικεί επάξια τον άτυπο χαρακτηρισμό ως «Σπίτι ελαφρών αθλημάτων».
Αξίζει να σημειωθεί η πετυχημένη διοργάνωση της Ομάδας Φυσικής Αγωγής στο αγώνισμα του  Badminton, με την καθοριστική και ουσιαστική βοήθεια του ΓΑΣ Αρίων και του ομοσπονδιακού προπονητή Χ. Ιορδάνου. 
Με πλέον των 30 μαθητών από Γυμνάσια, ολοκληρώθηκε σε 4 γήπεδα την Τετάρτη 15/03 προωθώντας παράλληλα και για μια ακόμη φορά το άθλημα στην πόλη μας.
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να ακολουθήσει το ποδόσφαιρο Γυμνασίων, ενώ μαζική συμμετοχή αναμένεται και στον κλασικό αθλητισμό.
Οι σχολικοί αγώνες θα ολοκληρωθούν με τα δημοτικά σχολεία προς το τέλος της άνοιξης.