Η προχθεσινή συνάντηση της κεντροαριστεράς στο Ι.Θ.Τ.Π. όσο και να θέλουμε να το παραβλέψουμε ήταν μία συνάντηση του ΠΑΣΟΚ και συνιστώσες γύρω από αυτό και μέσα από αυτό.

Γίνεται αναφορά σε αυτό το θέμα γιατί πολλά ακούστηκαν άλλα δίκαια και άλλα άδικα, όμως τα εύσημα καλώς ή κακώς, ανήκουν στην Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ.

Άρα ήταν το ΠΑΣΟΚ  και γύρω από αυτό, οι πολιτικοί χώροι κοντα στο κέντρο και αριστερά. Όλα αυτά  έχουν μία δόση αλήθειας και στέκονται κοντά στην πραγματικότητα.

Και δικαίως ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης πρέπει να νοιώθει εντάξει με τον εαυτό του για αυτό το επίτευγμα στην Ξάνθη και  για να μην ξεχνούν μερικοί ότι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, έκαναν δικό τους βιλαέτι και ξαναγύρισαν. Είναι μία αλήθεια. Σκληρή αλλά αλήθεια. Το ότι ξαναγύρισαν και «κόλλησαν» γύρω από την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι θα κάνουν και τις περισσότερες υποχωρήσεις.

Αν δεν τις κάνουν, ειδικά για τα μέλη του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου, σημαίνει ότι είδαν φώς και μπήκαν με το σκεπτικό ότι  αύριο μεθαύριο μπορεί να βρούνε καμιά καρέκλα να καθίσουν.

Αυτά τα λένε τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που υπέστησαν όλη την «πίκρα» της ήτας στις προηγούμενες εκλογές, αλλά έμειναν.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτήν την συνάντηση για τα ίδια στελέχη του συνασπισμού της Κεντροαριστεράς δεν τα γνωρίζουμε. Το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι πρέπει πάση θυσία ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλα τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να ξαναγυρίσει στα γνώριμα ποσοστά του για να μην δηλητηριάζει άλλο την κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου.

Η Φ. Γεννηματα και ο Θεοχαρόπουλος να μην  θυσιάσουν αυτήν την προσπάθεια  σε κάθε επιτήδειο του ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ  που είδε φώς και μπήκε.