Σύλληψη 57χρονης υπηκόου Ρωσίας για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

 

Κατασχέθηκαν  5.007 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

 

Συνελήφθη χθες (8-3-2017) το πρωί, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 57χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 57χρονη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία της, εντόπισαν 5.007 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

 

Σημειώνεται ότι η δράστιδα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

 

Εξιχνιάστηκαν μία κλοπή και μία απόπειρα στο Νομό Καβάλας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μία κλοπή και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν, την 19-11-2016 και την 2-2-2017, στο νομό της Καβάλας.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ενός 18χρονου και μίας 17χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για κλοπή.

 

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι, οι δύο δράστες, την 19-11-2016 το πρωί, διέρρηξαν οικία στο Χαλκερό Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

 

Για την 17χρονη, προέκυψε επίσης ότι, το πρωί της 2-2-2017, αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη μία οικία στην Καβάλα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

 

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.