Με δυσμενή μετάθεση υπάλληλος του Νεοτέρων στην Ξάνθη

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας και Ζωής του Δήμου Ξάνθης, το μεσημέρι της Πέμπτης, ανέδειξε την προβληματική συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης και της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων σχετικά με τον καθορισμό ενιαίου τρόπου αντιμετώπισης των επαγγελματιών οι οποίοι έχουν τις επιχειρήσεις τους στην παλιά πόλη και που με παρεμβάσεις τους δεν πληρούν την σχετική  νομοθεσία ως προς την λειτουργία τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές, η αρμόδια επιτροπή του Δήμου, να είναι αναγκασμένη, μετά από εισήγηση των υπηρεσιών να ανακαλεί την άδεια λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με ότι αυτό σημαίνει για τους επαγγελματίες.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το Βίντεο της XanthiTimes.gr μεταξύ των μελλών της Επιτροπής Ποιότητας και ζωής  και του δικηγόρου συνηγόρου του επαγγελματία κ. Γιαλάογλου, ο οποίος ζήτησε για λογαριασμό των πελατών του, ο δήμος Ξάνθης και η αρμόδια υπηρεσία νεοτέρων μνημείων, να συντονίζουν τις ενέργειες τους για να μην χάνεται η άδεια λειτουργίας των καταστημάτων για παρατηρήσεις των υπηρεσιών του δήμου και της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων, μετά από αυτοψία οι οποίες έχουν αποκατασταθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την ανάκληση ή όχι αδείας λειτουργίας σε κατάστημα στην παλιά πόλη –παραλία- θέμα εξ αναβολής το οποίο και έκανε πολεοδομικές παραβάσεις και κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων η επιτροπή Ποιότητας και Ζωής έπρεπε να άρει την άδεια λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος υγειονομικού ενδοιαφέροντος.

Όμως ο επαγγελματίας αποκατέστησε την παρέμβαση του και μετά από πίεση του νομικού συμβούλου των επαγγελματιών, η υπηρεσία νεοτέρων μνημείων, πήγε για αυτοψία με αποτέλεσμα η επιτροπή Ποιότητας και Ζωής στο «παραπέντε» αποφάσισε να μην κλείσει το καφέ.

Πριν την λήψη της οριστικής ομόφωνης απόφασης της επιτροπής, ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας και ζωής Χ. Δημαρχόπουλος, σημείωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία εξαντλεί όλα τα περιθώρια για να μην κλείσουν καταστήματα στην πόλη.

Ο Αλέξανδρος Κυριακίδης όταν έγινε αναφορά στην προϊσταμένη των Νεοτέρων μνημείων ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά παράπονα από τους επαγγελματίες σχετικά με την λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας.

Στην συνέχεια ο Μ. Φανουράκης ενημέρωσε το Σώμα ότι η εν λόγω κυρία βρίσκεται στην Ξάνθη με δυσμενή μετάθεση από τον προηγούμενο τόπο που υπηρετούσε και ζήτησε να γίνει μία προσέγγιση για να υπάρξει μία καλλίτερη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Τελικά η απόφαση ήταν ομόφωνη να μην ανακληθεί η άδεια της εν λόγω επιχείρησης και συμφώνησαν όλοι ότι πρέπει να γίνει μία συνάντηση της δημοτικής αρχής με την προισταμένη της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων, με σκοπό την καλλίτερη συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης και της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων.