«Άγγιξαν» την ψυχή του κοινού «της ζωής τα παράξενα παιχνίδια»

Την «ψυχή» του κοινού που παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τούβε «της ζωής τα παράξενα παιχνίδια», «άγγιξαν» τα λόγια που έγραψε από καρδιάς ο συγγραφέας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποτίσει φόρο τιμής στην γιαγιά του και γενικότερα στην τρίτη ηλικία, σε μια ιδιαίτερα «ζεστή» και ξεχωριστή βραδιά.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται τη σχέση ενός παιδιού με ένα παππού και δείχνει την γέννηση, εξέλιξη και ωρίμανση μίας σχέσης ζωής. Είναι ένα εγχειρίδιο ζωής μυθιστορηματικού τύπου με πολλά στοιχεία ψυχολογίας ενώ αυτό που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι το τέλος κάθε κεφαλαίου που υπάρχουν τα σημεία-κλειδιά, όπου ο αναγνώστης ταυτίζεται.

DSC06547-webΧαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Ντίνας που συνέβαλε τα μέγιστα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Χρήστο, τον οποίο όπως σημείωσε γνώρισε στην παρουσίαση του βιβλίο του στην Κομοτηνή και από την πρώτη στιγμή δήλωσε διατεθειμένος να  συμβάλει για μια αντίστοιχη διοργάνωση στην Ξάνθη.

Το βιβλίο προλόγισε η Μαρίνα Αλατά, Φιλόλογος, η οποία κατάφερε να αποδώσει, συνοπτικά αλλά και ουσιαστικά τα όσα πραγματεύεται το βιβλίο, δανειζόμενη φράσεις και λέξεις, μέσα από το βιβλίο που έγραψε από καρδιάς ο ίδιος.

Την εκδήλωση συντόνισε η Νατάσσα Βαφειάδου, Εκδότρια της Εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης», που  για τρίτη συνεχόμενη φορά, συμμετέχει και προσφέρει τα μέγιστα με τον δικό της τρόπο στις παρουσιάσεις του βιβλίου.

Αποσπάσματα διάβασε η δική μας Μαλαματένια Αλατζά, Δημοσιογράφος της Εφημερίδας «Θράκη», ενώ πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης, υπέγραψε (με μια ξεχωριστή ευχή για τον καθένα και την καθεμιά) το βιβλίο του και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο που τον υποστήριξε και θα συνεχίζει να τον υποστηρίζει, αφού ο Χρήστος Τούβε ήρθε για να μείνει και αυτό αποδεικνύεται και από το ότι βρίσκεται μερικά βήματα πριν την έκδοση του δεύτερου πονήματός του, το οποίο όπως μας αποκάλυψε, θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το «της ζωής τα παράξενα παιχνίδια».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΡΑΚΗ