Την δική του θέση ανακοινώνει με δήλωση του ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης σχετικά με τον πειραματισμό των “δίγλωσσων” νηπιαγωγείων στην Θράκη.

Ξεκάθαρα στην δήλωση του κ. Αντωνιάδη βλέπουμε την προσπάθεια κάποιων να περάσουν σε πειραματικό στάδιο τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία και όσο και αν προσπαθούν όλες οι πλευρές να πείσουν για το αντίθετο, δεν πείθουν.

Ο κόσμος δεν πιστεύει κανέναν σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς η εμπιστοσύνη των πολιτών της Θράκης έχει κλονιστεί σε αυτό και πολλά άλλα θέματα που αγγίζουν την καθημερινότητα του από μία κυβέρνηση που άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα εννοεί.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Επειδή έχουμε υποχρέωση να λέμε αλήθειες.

Όπως επίσης να μην λειτουργούμε ψηφοφοβικά, Πειραματικό Δίγλωσσο Νηπιαγωγείο στην Μειονοτική Εκπαίδευση είναι στην ουσία Μονόγλωσσο. Δηλαδή Τουρκικό. Επομένως και μετά από αυτά που διαβάζω από την αντίπερα όχθη, μετά τον Έβρο, ΌΧΙ. Σε καμία περίπτωση, τα νήπια δεν θα γίνουν υποχείρια καμίας προπαγάνδας είτε εσωτερικής, είτε εξωτερικής.

Ναι στον Αυτοπροσδιορισμό, Όχι στην μεθόδευση με τον μανδύα του πειραματισμού.

Αυτή είναι η αλήθεια και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Όπως σέβομαι και εκτιμάω την επιθυμία των μουσουλμάνων συμπολιτών μου να μιλάν την τουρκική, έτσι πρεπε να γίνει αντιληπτό και να σεβαστούν μερικοί, ότι πρέπει να ομιλούν και να γράφουν άπταιστα την ελληνική. Και με το “δίγλωσσο” νηπιαγωγείο αυτό δεν θα γίνει.