Είμαστε άξιοι της Μοίρας μας

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σε ποιόν να το πεις και να μην γελάσει ή να κλάψει από την πίκρα και την επιβεβαίωση αυτού που λέει ότι σαν λαός, είμαστε άξιοι της Μοίρας μας και το λιγότερο που μας αξίζει, είναι η απαξίωση, γιατί στο δικαίωμα επιλογής προσώπων οι οποίοι διαφεντεύουν τις ζωές μας, την τύχη και το μέλλον των παιδιών μας, τα κάνουμε μαντάρα.

Αν είναι δυνατόν, μία Χώρα, η οποία περιβρέχεται από θάλασσα και το “υγρό χωράφι” που ο Θεός έστειλε σαν ευλογία στην Ελλάδα, αυτή να το υποβαθμίζει, να μην το προστατεύει και να υποτιμά την νοημοσύνη των ανθρώπων οι οποίοι βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί και ταΐζουν ολόκληρη την Χώρα. Ντροπή και ανάθεμα σε αυτούς που με την δική μας ανοχή, κοροϊδεύουν τον κόπο, τον ιδρώτα και το  ψωμάκι των ψαράδων και των επιχειρήσεων που επενδύουν στην θάλασσα.

Θυμάστε όλοι την καταστροφή που υπέστησαν οι ψαράδες στην λίμνη Βιστωνίδας λόγω της παγωνιάς; Πέρασαν κοντά δύο μήνες και οι άνθρωποι που έχασαν το βιός τους λόγω κακοκαιρίας, δεν έχουν αποζημιωθεί. Όχι μόνο δεν έχουν αποζημιωθεί, το ανεύθυνο πολιτικό σύστημα που γιγαντώνετε μέρα με την μέρα καταπίνονται  τον ιδρώτα του λαού, τους δουλεύει κιόλας.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου της Βιστωνίδας Γ. Γκίλης μετά από ερώτημα μας, αναφορικά με το  που βρίσκεται η υπόθεση και πότε θα αποζημιωθούν, η απάντηση του προκαλεί αγανάκτηση σε κάθε τίμιο βιοπαλαιστή που έχει να κάνει με ένα κράτος που «τρώει» και καταστρέφει στην κυριολεξία τα παιδιά της. Η απάντηση του αυτούσια. «Τίποτε μέχρι σήμερα και πολύ … χλωμό το βλέπω .Υπάρχουν θέματα με τα ψάρια στο θέμα αποζημίωσης! Δεν είναι πορτοκάλια ούτε πρόβατα να μετρηθούν και δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για αυτό! Μίλησα ο ίδιος στην Αθήνα με τον διοικητή του ΕΛΓΑ…Ίσως ετοιμάσουν τέτοια προγράμματα αργότερα και βλέπουμε ποιο μας κάνει και αν συμφέρει να μπούμε».

Δηλαδή για να καταλάβει και ο ποιο αδαής, το κράτος που περιβρέχεται χιλιάδες χρόνια από την θάλασσα, δεν έχει έτοιμο σχέδιο και πρόταση αποζημίωσης για τους ανθρώπους που βγάζουν μεροκάματο από την θάλασσα και στηρίζουν την Ελληνική Οικονομία. Τι να πει κανείς; Να πάρει τα βουνά ή να βουτήξει να πνιγεί στα νερά του Αιγαίου;