ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η «ΜΠΑΛΑ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Τον ρωτήσαμε τι γίνεται με τον ανασχηματισμό και μας είπε όχι ακόμη.

Τον ρωτήσαμε αν θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν απάντησε.

Τον ρωτήσαμε για τους αντιδημάρχους και μας είπε ότι η θητεία του  «αντ’ αυτού»  λήγει αύριο, όμως είναι ο μοναδικός εκλεγμένος από την Σταυρούπολη οπότε δεν τίθεται θέμα αλλαγής του κατά πρώτον, αλλά και κατά δεύτερο και σημαντικό λόγο, θεωρεί ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δουλεύει και στηρίζει το έργο του δημάρχου αλλά και της διοίκησης.

Τελικά θα μείνει ως έχει.

Για τους υπόλοιπους;

Η απάντηση άκρως διπλωματική αλλά κατανοητή από την πλευρά μας, αφού κανένας δεν θέλει να κάψει το χαρτί του ανασχηματισμού. Οι γκρίνιες θα είναι πολλές από όλες τις πλευρές.

Εκείνο που καταφέραμε να καταγράψουμε είναι ότι είναι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από τους αντιδημάρχους του, θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όλους, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο σημαντικές οι αντιδημαρχίες αλλά και οι επιτροπές όπως Οικονομική και Ζωής.

Συμπέρασμα ότι μαζί με τους αντιδημάρχους θα πάρει η «μπάλα» και τους προέδρους των επιτροπών.

Καταληκτική ημερομηνία η 7 Μαρτίου.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Μπορεί στον «ανασχηματισμό» να ήταν σφίγγα όμως μίλησε για το καρναβάλι. Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του. «Ήρθε πολύς κόσμος» ανέφερε και ευχαρίστησε και δημόσια την καθαριότητα της Ξάνθης. (Να υποθέσουμε ότι ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μπόζ θα μείνει στην θέση του; Θα δείξει). Η ουσία είναι ότι μίλησε με τα καλλίτερα λόγια για τους ανθρώπους της καθαριότητας.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι μετά την καθαρισμό  της πόλης, σειρά έχει η ΔΕΥΑΞ η οποία θα ανοίξει όλα τα σιφώνια για να καθαρίσει ότι πλαστικό έχει μέσα όπως μπουκάλι και αναψυκτικά, σε μία προσπάθεια να μην «φρακάρει»  το δίκτυο. Είναι απόφαση, όλη η εβδομάδα να αφιερωθεί για αυτήν την δουλειά.

Των ρωτήσαμε τι συμβόλιζε η κίνηση του να δώσει το έναυσμα του καρναβαλιού συνοδευόμενος από ένα πολύ μικρό κοριτσάκι και μία κοπελίτσα.

Μας είπε ότι το καρναβάλι στηρίζεται στην νεολαία. Αυτό ακριβώς το μήνυμα ήθελε να περάσει. Ότι αυτό που γίνεται στην Ξάνθη δεν κινδυνεύει να χαλάσει από κανέναν-στέλνοντας παράλληλα και τα μηνύματα του Δεξιά και αριστερά. «Οι ΘΛΕ και οι δραστηριότητες των συλλόγων δεν κινδυνεύουν από κανέναν ούτε και από την εφορία. Έχουμε μπροστά μας το Χατζηδάκειο και τις γιορτές παλιάς πόλης. Θα πρέπει να βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας».

 

Τέλος ενόψει του ταξιδιού του στην Αθήνα για την ΚΕΔΕ και δουλειές του Δήμου είπε ότι ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν τους Ξανθιώτες την επόμενη βδομάδα μιας και η συνάντηση που έχει στην πρωτεύουσα είναι πολύ Σημαντική. Δεν μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εμείς έχουμε να προσθέσουμε ότι το καρναβάλι ήταν πετυχημένο και οι όποιες λεπτομέρειες έδωσαν άσχημη εικόνα μπορούν να διορθωθούν.