Ο Δήμαρχος εξηγεί στους καλεσμένους από το Σμόλιαν της Βουλγαρίας Νομαρχιακό Σύμβουλο και τον Αντιδήμαρχο με την βοήθεια της μεταφράστριας το όλο σκηνικό.

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πέπη Στάντζιου μαζί με τους παρουσιαστές

Με δύο πανέμορφες κούκλες ο δήμαρχος Ξάνθης δίνει το έναυσμα της καναβαλικής παρέλασης. Η κόρη του και η κόρη του Σταύρου Βλαχόπουλου εκδότη της ΦτΞ τον συνόδεψαν. Από νωρίς στα βάσανα της δημοσιότητας ή κατά μάνα κατά κύρη η μικρή Βλαχοπουλίνα.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης “μπαρουτοκαπνισμένος”. Κάτι έκανε.

‘Άντε να φυσήξει να φύγει ο καπνός να δούμε τους καρναβαλιστές.

Εδώ ο Βούλγαρος Περιφερειακός Σύμβουλος συμμετέχον στην καρναβαλική παρέλαση. Με κέφι και πολύ καλή διάθεση. Δεν ξέρουμε αν συμφώνησαν με τον Δήμαρχο της Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο, του χρόνου να στείλει καμιά καραβιά επισκέπτες, αλλά έτσι και αλλιώς από εποχή Τσαρτσάρα το Σμόλιαν πάντα στήριζε την Ξάνθη. Λίγο με το Ρουντουζέμ μας τα χάλασε ο Αχιλλέας αλλά οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται.

Διαπλοκή θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει αυτήν την φωτογραφία ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ μιας και ο παλιός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Στυλιανίδη προερχόταν από την “επάρατη” δεξιά αλλά πάλι, καρναβάλι είναι όλα συγχωρούνται.

Μήπως η ζωής μας δεν είναι ένα καρναβάλι με τα σούργελα που μας κυβερνάν;

Εδώ η βασίλισσα του καρναβαλιού προτίμησε τους Καβαλιώτες. Τόν Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο και τόν εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού. Καβαλιώτισσα βλέπετε και η ίδια. 

Μπερδεύτηκα;

Γιατί ο Μ. Αμοιρίδης είναι από την Ξάνθη;

Μάλλον μπερδεύτηκα. Είναι από την Ξάνθη. Όχι τίποτε δηλαδή, αλλά ποιο πολύ νοιάζεται για τον τουρισμό της Καβάλας παρά της Ξάνθης.

Θα μου πεις τι να κάνει κι ο ίδιος, όταν στην Ξάνθη ψάχνουν οι επισκέπτες ένα κιόσκι να ενημερωθούν από τον δήμο,  αλλά οι υπάλληλοι λέει, ήταν στο Κέντρο Πολιτισμού.

Μα αγαπητή μου κ. Αλατά οι επισκέπτες της πόλης είναι στην πλατεία; Που να βρουν τα γραφεία σας στις δέκα το βράδυ;

Καρναβάλι χωρίς ΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟ δεν γίνεται. 

ΚΛΑΣΙΚΟΣ Έλληνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει ξεσκίσει αλλά αυτός εκεί. Στον καναπέ του, την φραπεδιά του και το τηλεκοντρόλ. Το άρμα της παρέλασης τα λέει όλα. Ίσως το ποιο εύστοχο θέμα της παρέλασης.

Αυτός ο κύριος μάλλον ξέφυγε από το παρελθών. Νομίζω ότι είναι περσινή στολή από το…μέλλων

Κάτι μας λέει αλλά πολύ φασαρία.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χ. Μούρκας με την κόρη την φοιτήτρια και τις φίλες της ή τις μαθαίνει ή  μαθαίνει πώς χορεύονται τα παπάκια στην σειρά. Χαρά και υπερηφάνεια στο γονιό.

Στην Ξάνθη κανένας δεν μένει νηστικός. Ας είναι καλά το ΜΑΓΚΑΛΙ, που στο πνεύμα της ημέρας δεν άφησε περαστικό και κουρασμένο να μην τον ξεκουράσει με λίγο μεζέ, λίγο τσίπουρο,  λίγη κουβέντα και ενημέρωση για τα δρώμενα στην πόλης.

Όλοι έχουν δικαίωμα στην βόλτα στην όμορφη πόλη μας